Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Δυσοίωνα τα μηνύματα ενόψει της συνεδρίασης της Ιεραρχίας την άλλη εβδομάδα

Εδώ τα Θρησκευτικά, εκεί τα Θρησκευτικά, που είναι τα Θρησκευτικά στην ατζέντα της Ιεραρχίας; Δυσοίωνα τα μηνύματα ενόψει της συνεδρίασης την άλλη εβδομάδα



Του Άγγελου Ρούσσου
   Την Τρίτη συνέρχεται η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μόνο που διαβάζοντας την ανακοίνωσή της για τα θέματα που θα την απασχολήσουν κρατάμε μικρό καλάθι για την σημασία της και την βαρύτητά της…..
Συγκεκριμένα, ενώ η χώρα και το εκπαιδευτικό σύστημα συγκλονίζεται από τις κινητοποιήσεις αναφορικά με το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά και το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, η διοικούσα Εκκλησία δεν περιλαμβάνει επισήμως στην θεματολογία της ούτε το ένα ούτε το άλλο! Εκλογές Αρχιερέων, διάλογος με Ρ/καθολικούς και σχέσεις Κράτους-Πολιτείας θα την απασχολήσουν επισήμως.
Αναλυτικά, συνέρχεται από την Τρίτη 3 έως και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017, στην Tακτική Σύγκλησή Tης, η Ιερά Σύνοδος της

Πράγματι. Θα «τρίζουν τα κόκκαλα των Αγίων», που -πολύ σωστά- καταδικάζετε το νομοσχέδιο της πολιτείας, αλλά δεν τολμάτε να καταδικάσετε εκείνο για το οποίο έχετε ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ: την κακόδοξη Σύνοδο της Κρήτης


«Τρίζουν τα κόκκαλα των Αγίων»!


Οργισμένη επιστολή Μητροπολίτη για την αλλαγή φύλου



    Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, στο νομοσχέδιο που προωθείται για την αλλαγή φύλου («διόρθωση της ταυτότητας φύλου»).
   Η αντίδραση αυτή εκφράζεται με ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας με την οποία τους καλεί να ματαιώσουν την ψήφιση «του επαίσχυντου αυτού νομοσχεδίου». «Τρίζουν τα κόκκαλα των Αγίων και των ηρώων της Αιτωλίας και

«Γεφυροποιήσεις» με ιερείς, τραγουδιστές και πασχαλινά κεριά στον ελληνορθόδοξο Ναό του Brühl!



Μᾶς ἐστάλη ἀπὸ τὸν Δ.Π.

            Ακολουθεί η μετάφραση του γερμανικού κειμένου:
      «Με μία οικουμενική τελετή σε τρεις χριστιανικούς ναούς με το σύνθημα "γεφυροποιήσεις" ξεκίνησαν οι ημέρες μουσικής της περιοχής Rhein-Erft. Με ιερείς, τραγουδιστές και πασχαλινά κεριά πάνω από 300 επισκέπτες ξεκίνησαν από τον ελληνορθόδοξο Ι. Ναό του Brühl στον καθολικό της Αγ. Μαργαρίτας και κατέληξαν στην Ευαγγελική ενορία του Χριστού.
    Ακόμα και οι κάτοικοι της πόλης του Brühl που σπάνια επισκέπτονται την εντυπωσιακή ελληνορθόδοξη Εκκλησία γέμισαν με τους επισκέπτες τον ιερό χώρο συνοδευόμενοι από τον ορθόδοξο πρεσβύτερο Αθανάσιο Παλάσκα, τον καθολικό ιερέα Jochen Thull και τον ευαγγελικό

«Την εκ μέρους σας δίωξή μας, θα την ζήλευε και ο αιρετικός βαυαρός Όθων»!




Ανοικτή επιστολή
   πρός τον καλούμενον επίσκοπον Ηλείας κ. Γερμανό


     «Η υπακοή μου προς τον Θεό είναι υπεράνω της υπακοής μου προς τον Επίσκοπο».

   
   Πέρασε ένας μήνας αδιανόητης ταλαιπωρίας μετά την παράνομη εκ μέρους σας δίωξη μας από την Ιερά Μονή μας, χωρίς καμμία θεολογική παράβαση των Ιερών κανόνων, χωρίς να απολογηθούμε, χωρίς καταδικαστική απόφαση εις βάρος μας, επειδή δεν δεχόμαστε ως Ορθόδοξη την σύνοδο (βλάσφημη παρασυναγωγή) της Κρήτης. Σας διαβεβαιώνουμε ότι κανείς από τους ιερείς, μοναχούς και μοναχές δεν δέχεται την ψευδοσύνοδο και το θέμα αυτό αποτελεί για την Ορθοδοξία καζάνι που βράζει.
Μας παραδώσατε αυτόν τον ιερό τόπο, τον οποίο συν Θεώ μετατρέψαμε σε μικρό επίγειο παράδεισο. Εργαστήκαμε με πολύ ζήλο, με πνευματική εργασία με σωματική εργασία και με τη συνδρομή ευσεβών δωρητών, οι οποίοι επιθυμούσαν να παραμείνει ο τόπος αυτός μία Ορθόδοξη πνευματική όαση,  λατρείας του Τριαδικού Θεού και πνευματικής ενισχύσεως των Ορθοδόξων πιστών.
     Διαδώσατε ότι αποδείχθηκα ανάξια της εμπιστοσύνης σας.
   Εγκαταβιώνω στη Μητρόπολη σας 34 ολόκληρα χρόνια και με γνωρίζετε πολύ καλά, όπως και οι Χριστιανοί της Μητροπόλεως σας.
    Επί τόσα χρόνια, μας γνωρίζουν ακόμα και οι λίθοι αυτού του τόπου, αίφνης γίναμε ανάξιαι της εμπιστοσύνης σας!
    Πώς επί τόσα έτη σας τιμάμε ως Επίσκοπο μας και τώρα ξαφνικά εξαπολύσατε διωγμό;
   Σας απαντώ ότι τους επισκόπους μας τους τιμάμε και τους υπακούομε, εφόσον αυτοί υπακούουν εις τους Ιερούς Κανόνες. Όταν αυτοί καταφρονούν τους Ιερούς κανόνες, τότε δεν δυνάμεθα να τους κάνομε υπακοή, εφόσον «εχθροί του Θεού και οι κοινωνούντες με αιρετικούς» κατά τον αγ. Ι. Χρυσόστομο.
    Δημοσιεύσατε μία επιστολή-απάντηση σας, σε δική μου

«Δημιουργοί, αμέσως ή εμμέσως (των κακόδοξων βιβλίων των Θρησκευτικών) οι ποιμένες της Εκκλησίας»!


Σχολικά βιβλία:

Πότε και για ποιο πράγμα έπρεπε να διαμαρτυρηθείτε πρώτα, άγιοι Ποιμένες;




Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Ξεσηκώθηκαν οι πάντες και διαμαρτύρονται για τα βιβλία του σχολείου. Ευλογημένο! Παλικαρίσιο! Ντυμένο με τη λεβεντιά του Ρωμιού! Με την ευλογημένη αγωνία για την φυσιολογική ανατροφή των παιδιών μας!


Όμως μας πνίγει ο λογισμός, όταν βλέπουμε μέσα σ΄ αυτήν την «εξέγερση» να ορθώνουν φωνή και κάποιοι, οι οποίοι θα έπρεπε, όχι να είχαν φωνάξει, αλλά να είχαν διαρρήξει τα ιμάτιά τους, μάλλον …τα ράσα τους, όταν στηνόταν η βασική αιτία αυτής της διαμορφωθείσας κατάστασης. Αιτία της οποίας δημιουργοί, αμέσως ή εμμέσως ήταν αυτοί οι ίδιοι. Οι ποιμένες της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Και δεν χρειάζονται περιστροφές στο λόγο, καθώς η σύνοδος του Κολυμπαρίου ήταν αυτή, που διέλυσε την πιθανή διστακτικότητα των εχθρών

Άλλο ένα ωραίο" χαρτοπολεμικό άρθρο! Αλλά ο Πειραιώς και οι άνθρωποί του, ας μας εξηγήσουν τι σημαίνει: υποκριτής και ξεδιάντροπος!





Ι. Μ. Πειραιώς:


Είναι τραγικό
η Εκκλησία
να μην έχει καταδικάσει
όλες αυτές τις
αιρετίζουσες
και βλάσφημες
διακηρύξεις
του Οικουμενικού
Πατριάρχη



ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ

Έχουμε ήδη και άλλες φορές στο παρελθόν ασχοληθεί με τους Διαθρησκειακούς Διαλόγους και Συνέδρια σε άρθρα και μελέτες μας, όπου τονίσαμε ότι η διοργάνωση των εν λόγω Συνεδρίων και Διαλόγων, εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο του Διαθρησκειακού Οικουμενισμού.
   Επισημάναμε ακόμη ότι ο Διαχριστιανικός και Διαθρησκειακός Οικουμενισμός αποτελεί το ένα από τα τρία σκέλη ενός γενικότερου παγκοσμίου κινήματος, που έχει σαν μοναδικό σκοπό

Η επερχόμενη δικτατορία της Καμπάλα και των οπαδών της

– Η δηλητηριώδης θρησκεία:

Οφείλουμε να αντισταθούμε ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί

Καμπάλα – Η δηλητηριώδης θρησκεία!

Καμπάλα ή Καμπαλά (ή Καββάλα στα ελληνικά, Kabbalah ή Qabalah στη διεθνή βιβλιογραφία, קַבָּלָה  στα εβραϊκά) είναι φαινομενικά ένα μυστικιστικό κίνημα, μια εσωτερική αναζήτηση. Στην πραγματικότητα είναι αποκρυφισμός, δηλαδή μαγεία με στοιχεία φιλοσοφίας, και οι οπαδοί της, οι καμπαλιστές, είναι μάγοι, δαιμονολάτρες, οπαδοί του Εωσφόρου.
O αποκρυφισμός θεωρητικά είναι η αναζήτηση της κρυφής γνώσης και αλήθειας, που θα οδηγήσει τον άνθρωπο στην απόκτηση υπερφυσικής δύναμης.  Στην πράξη, όμως, όσοι αναζήτησαν από