Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Συνέχεια των απαντήσεων της Ι.Μ.Μηλοχωρίου στην Μητρόπολη Φλωρίνης

ΤΕΤΑΡΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΤΕΙ Η ΑΠΟ 16-8-2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ:
«ΤΟ τραγικώτερο επακολούθησε με την ομιλία του π. Ιγνατίου στο τέλος του εσπερινού (της Πανήγυρης της Αγίας Παρασκευής στις 25-7-2017) αναλύοντας το εμπρηστικό ΚΑΛΕΣΜΑ. Ονόμασε απερίφραστα «οικουμενιστή =αιρετικό» τον Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο και την Μητρόπολη Φλωρίνης!».
         
     Δεν αποτελεί τραγωδία η ομιλία του π. Ιγνατίου στο τέλος του Εσπερινού της Πανήγυρης της Αγίας Παρασκευής στις 25-7-2017 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου, όπου ανέλυσε το κείμενο του από 25-7-2017 Καλέσματος της Ιεράς Μονής προς τον Ορθόδοξο Λαό να υπερασπιστεί τον Ορθόδοξο χαρακτήρα της εναντίον της καταλήψεώς της από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης. Σημειωτέον ότι ο ίδιος Μητροπολίτης, ενώ είχε –δια της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ και του Ιερατικού Συνεδρίου της Αρχιερατικής Επιτροπείας Εορδαίας– διαμηνύσει ότι δεν θα επισκεπτόταν αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπων την

Οσα συζητήθηκαν στην Πανορθόδοξη Συνδιασκέψη για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας (ΦΩΤΟ)

Συνδιασκέπτονται γιὰ αἱρέσεις ἀσήμαντες
καὶ ἀφήνουν ἀνεξέλεγκτους
Παπικοὺς καὶ Οἰκουμενιστές!



Ἀκολουθεῖ ὁ κατάλογος τῶν θεμάτων τῶν Συνδιασκέψεων

   Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες της ΚΘ΄ Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας με θέμα: «Ψευδοπροφήτες – Ψευδομεσσίες και Έσχατα» που συνδιοργάνωσαν η Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.


    Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης Πιερίας: «Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης τελούσαν υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β΄.
   Συνολικά συμμετείχαν έντεκα (11) Εκπρόσωποι Ορθοδόξων

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ κατά της Διακοπής Μνημοσύνου από τον «Ορθόδοξο Τύπο»! (Β΄)



   Μετὰ τὴν παρουσίαση καὶ τὸν σχολιασμὸ τοῦ ἄρθρου τοῦ π. Γεωργίου Μεταλληνοῦ, ποὺ πραγματοποιήσαμε τὴν 1η  Νοεμβρίου (ἐδῶ), σήμερα θὰ ἀσχοληθοῦμε μὲ τὸ ἄλλο ἄρθρο, στὸ ἴδιο τεῦχος τοῦ «Ὀρθόδοξου Τύπου», τοῦ μοναχοῦ Ἰωσήφ Διονυσιάτου. Θὰ τὸ ἐξετάσουμε, ὄχι ὡς ἀπολογούμενοι γιὰ τοὺς δύο πρωτοπρεσβυτέρους τῆς Θεσσαλονίκης (στοὺς ὁποίους ὁ μοναχὸς ἀναφέρεται), ἀλλὰ ὡς πρὸς τὰ θέματα τὰ σχετικὰ μὲ τὴν διακοπὴ μνημοσύνου, γιατὶ καὶ αὐτὸ τὸ ἄρθρο συντάσσεται μὲ τίς …περίεργες πρακτικές, ποὺ ἐξ-υπηρετεῖ ὁ «Ὀρθόδοξος Τύπος»!
    Ἤδη καταγγείλαμε (ἐδῶ) τὴν ἄρνησή του νὰ δημοσιεύσει τὸ ἄρθρο τοῦ κ. Ἰωάννη Ρίζου, ὡς ἀπάντηση ἄρθρου ποὺ ἔθιγε τὸν ἴδιο καὶ τὴν ἀλήθεια! Βέβαια παρόμοια ἔχουν συμβεῖ μὲ θέματα ποὺ ἀφοροῦν τὸν π. Θεόδωρο Ζήση, π. Ν. Μανώλη, ἀλλὰ καί, παλαιότερα, ἄλλες δημοσιεύσεις, ποὺ ἀποστείλαμε, ἀλλὰ ἀρνήθηκε νὰ δημοσιεύσει ὁ "Ο.Τ." παρότι μᾶς συκοφαντοῦσαν. Ἀντίθετα, οἱ διευθύνοντες τὸν «Ο.Τ.» δὲν ἀρνοῦνται νὰ δημοσιεύουν ἄρθρα ποὺ ἐξασκοῦν ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ κατὰ τῆς Διακοπῆς Μνημοσύνου!

     Καὶ ἐρχόμαστε στὸ ἄρθρο τοῦ μοναχοῦ Ἰωσήφ. Τὸ παραθέτουμε καὶ τὸ σχολιάζουμε.

Ορθόδοξοι και Ευαγγελιστές σε κοινό οικουμενιστικό συνέδριο

screenshot-mospat.ru-2017-11-06-12-00-13-895.png

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ «ΕΚΚΛΗΣΙΑ» ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΜΑΡΤΥΡΙΟ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ»
Έναρξη εργασιών του κοινού συνεδρίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και της Ευαγγελικής «Εκκλησίας» της Γερμανίας με θέμα «Μάρτυρες, μαρτύριο, χριστιανική μαρτυρία» κηρύχθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2017 στη Μεγάλη Αίθουσα του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του  Πατριαρχείου Μόσχας.
Από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας στη συνάντηση μετέχουν:

Λατίνος Επίσκοπος ευλογεί πιστό!

Το ''Αλάθητο'' (5/11/2017)


"πλαγιος του πέμπτου"

   1) Τον τελευταίο καιρό συγκεκριμένοι Ιεράρχες έχουν ξεπεράσει και το Ζακ-Υβ Κουστώ στα ταξίδια… Με πρόσχημα να ευχηθούν σε έτερο Άγιο αδελφό η να εορτάσουν τους Αγίους, καταγράφουν μίλια που θα ζήλευε και ο Βασιλάκης της Aegean! Πάντως εκτός από επανωκαλύμμαυχο έχουν μαζί τους και τον διακοφωτογράφο, ένας νέος βαθμός Ιερωσύνης, που εξυπηρετεί την φωτογραφική εικόνα του Αρχιερέως. Έχουμε φτάσει διάκονοι να ξεχνάνε τα δικεροτρίκερα για να βγάλουν ανφάς τον Μητροπολίτη τους, μη τυχόν και κοπούν στην οντισιόν… Τι κάνει η ριμάδα επόμενη ημέρα!
            ...................................... 
Πηγή

Ο Παπικός ιερομόναχος που έγινε ορθόδοξος!


 Μια εκ βαθέων εξομολόγηση του π.Gabriel Bunge, του παπικού ιερομονάχου που έγινε ορθόδοξος


   Συνέντευξη στο περιοδικό Neskoutsny Sad και στην δημοσιογράφο Anna Paitcheva παραχώρησε ο ιερομόναχος Gabriel Bunge.Ο π.Γαβριήλ γεννήθηκε το 1940 στην Κολωνία.Το 1963 έγινε βενεδικτίνος μοναχός και το 1973 ιερέας.Είναι διδάκτωρ στη φιλοσοφία και στη θεολογία.Επίσης είναι πατρολόγος εξειδικευμένος στον αββά Ευάγριο τον Ποντικό.Από το 1980 ζει σαν ερημίτης στην Ελβετία,στην Σκήτη του Τιμίου Σταυρού.Το 2010 έγινε ορθόδοξος.



N.S-Γίνατε ορθόδοξος σε μια προχωρημένη ηλικία.Πολλές φορές τέτοιες αποφάσεις τις παίρνουμε σε προχωρημένη ηλικία.Η μεταστροφή σας στην Ορθοδοξία έλαβε μέρος στη Μόσχα τον Αύγουστο του 2010 και θορύβησε πολύ τους καθολικούς.Είπατε ότι η απόφασή σας ωρίμασε κατά τη διάρκεια της ζωής σας.Είσαστε θεολόγος,γνωστός πατρολόγος,ερημίτης.Διηγηθείτε μας πως εξελίχθηκαν τα πράγματα

-π.Γαβριήλ:Από μικρός ακόμη έζησα το δράμα της διαίρεσης των χριστιανών:Ο πατέρας μου ήταν προτεστάντης και η μητέρα μου καθολική.Βαπτίστηκα καθολικός.Στα 21 μου χρόνια αποφάσισα να γίνω μοναχός αλλά ο πατέρας μου αντέδρασε.Σπούδασα φιλοσοφία και έπειτα για 2 μήνες πήγα στην Ελλάδα με κάποιους φίλους.Ήταν η στιγμή όπου ανακάλυψα την ορθόδοξη εκκλησία.Στην Αθήνα αρχίσαμε διάφορες συζητήσεις με έλληνες