Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Η Μητρόπολη Περιστερίου, διαφημίζει την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης! --Τι θέση λαμβάνουν οι Ιερείς; --Τολμούν να διατυπώσουν την γνώμη τους;


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
           «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ  ΗΛΙΑΣ»
               ΕΔΕΣΣΗΣ 43    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ    12137                                    
ΑΡΙΘ.  ΕΓΚΡ. ΠΡΩΤ. 613/1998 
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 543


Περιστέρι    9-12-2017

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς

Τους  αγάμους και εγγάμους Πρεσβυτέρους-Ιερείς της Ι. Μ. Περιστερίου.
Τι θέση λαμβάνετε για το ημερολόγιο ‘‘τσέπης’’ έτους 2018, της  Ι. Μ. Περιστερίου; 
Μέσω των Ιστολογίων  ‘‘ΑΚΤΙΝΕΣ’’,  ‘‘Αποτείχιση και Πατερική Παράδοση’’,  ‘‘ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ’’, και ο ‘‘Ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ’’.                   


                                        Αγαπητοί πατέρες,

Έχουμε στα χέρια μας το ημερολόγιο ‘‘τσέπης’’ έτους 2018, της  Ι. Μ. Περιστερίου. O Mητρ. Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, αφιέρωσε το ημερολόγιο ‘‘τσέπης’’ της Μητροπόλεως έτους 2018, στην  Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, όπως την χαρακτηρίζει στις σελ. 3 και 4. Στο εξώφυλλο του ημερολογίου υπάρχει το επίσημο σύμβολο της Συνόδου της Κρήτης. Ο κ. Χρυσόστομος την προβάλλει, την διδάσκει και την ‘‘προπαγανδίζει’’ στους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Μητροπόλεως Περιστερίου!
Παραθέτει μάλιστα, «εκτενή διαφωτιστικά αποσπάσματα των επισήμων κειμένων», όπως τα χαρακτηρίζει στη σελ. 4 του ημερολογίου, και παρουσιάζει στο λογικό ποίμνιό του την Σύνοδο της Κρήτης, ως πράγματι

«Νυν τα ανήκουστα ηκούσθη»

Αποτέλεσμα εικόνας για Στα άκρα» Βίκυ Φλέσσα ΒΑΣΙΛΕΙΟς ΘΕΡΜΟΣ


«Νυν τα ανήκουστα ηκούσθη»



Θεολόγος-Θρησκειοπαιδαγωγός 

Παρακολούθησα σήμερα τη συνέντευξη του π. Βασιλείου Θερμού σχετικά με την ομοφυλοφιλία στην εκπομπή της ΕΤ2 «Στα άκρα» της Βίκυς Φλέσσα στις 14 Οκτωβρίου 2017 και ομολογώ ότι απογοητεύτηκα. 

Είχα για τον άνθρωπο αυτόν πολύ καλή γνώμη. Είχα διαβάσει άρθρα και σχόλιά του πάνω σε ζητήματα λειτουργικής και βρήκα σωστές και ενδιαφέρουσες τις απόψεις του. Ήρθε όμως η συνέντευξή του αυτή για την ομοφυλοφιλία, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «Έλξη και πάθος», και ανέτρεψε παντελώς την πολύ καλή γνώμη που είχα σχηματίσει για το πρόσωπό του. 

Πρώτη απογοήτευση: ο π. Βασίλειος Θερμός είναι θεολόγος και ψυχίατρος, καθηγητής στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, στην οποία φοιτούν κληρικοί ή υποψήφιοι κληρικοί. Στο τρέιλερ της εκπομπής αναγραφόταν βέβαια μόνο η ιδιότητα του

Πάπας Φραγκίσκος, ζήτησε αλλαγές του «Πάτερ Ημών»


Ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, ζήτησε αλλαγές στη βρετανική εκδοχή του «Πάτερ Ημών», υποστηρίζοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο έχει μεταφραστεί  υπονοεί ότι ο Θεός «προκαλεί τον πειρασμό»!

Ο Ποντίφικας μιλώντας σε ιταλικά ΜΜΕ είπε ότι η πεποίθησή του είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή ώστε να φαίνεται σαφέστερα ότι δεν είναι ο Θεός που οδηγεί τους ανθρώπους στην αμαρτία.
«Δεν είναι καλή μετάφραση γιατί μιλά για ένα Θεό που προκαλεί τον πειρασμό. Ένας πατέρας δεν το κάνει αυτό, ένας πατέρας σε βοηθά να σηκωθείς όρθιος άμεσα. Είναι το έργο του Σατανά να μας οδηγεί στον πειρασμό, αυτή είναι η ειδικότητά του» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Επισήμανε, μάλιστα, ότι στη Γαλλία η καθολική εκκλησία έχει υιοθετήσει τη φράση «μην μας αφήνεις να πέσουμε στον πειρασμό».
Αγγλικανοί θεολόγοι, πάντως, απαντώντας στον Ποντίφικα είπαν ότι μπαίνει σε θεολογικά ζητήματα όσον αφορά τη φύση του κακού υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξει πρόβλημα.
 pronews

ΕΞΟΔΟΣ από το Π.Σ.Ε. που είναι «μία ψευδοκοινωνική Εκκλησία στο προσεχές βασίλειο του Αντίχριστου»!

 Αυτή είναι η ρωσική
«αγία ανυπακοή»




Ποιοι έστειλαν επιστολή στον Πατριάρχη Μόσχας να απορρίψει τα κείμενα της Συνόδου του Κολυμπαρίου και να βγει από το «σατανικό» Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών
Το «τσουνάμι» της «αγίας ανυπακοής» δεν περιορίζεται μόνο εντός των ελληνικών συνόρων. Όπου χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας υπάρχουν και αντιδρώντες στα οικουμενιστικά σχέδια των θρησκευτικών ηγετών τους.

Τελευταίο παράδειγμα οι αδελφοί της Ιεράς Λαύρας στο Pochaev της Ουκρανίας που απηύθυναν επιστολή στον Πατριάρχη Μόσχας και στους ιεράρχες του Συμβουλίου των Επισκόπων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας οι οποίοι συναντήθηκαν στη Μόσχα από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου, ζητώντας να αποσυρθεί η Ρωσική Εκκλησία από το «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών» και να παύσει να συμμετέχει στις οικουμενικές δραστηριότητες εν γένει. Η επιστολή της αδελφότητας έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του μοναστηριού.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής της αδελφότητας στο τέλος του άρθρου (στα αγγλικά)
Η αδελφότητα κάλεσε επίσης τους Επισκόπους να απορρίψουν τα έγγραφα που έγιναν δεκτά στη Σύνοδο της Κρήτης το 2016 και να απορρίψουν ακόμη το σχέδιο κατήχησις της Ρωσικής Ορθόδοξης

Θεολογία... Lilla Pause και άλλα δαιμόνια!

  



"... ἵνα ἡ ἀνθρωπολογία κατὰ Λούθηρον προαχθῇ εἰς τὴν προσέγγισιν τῆς παγκοσμίου ἀνθρωπολογίας, ἡ ὁποία ἀπασχολεῖ σήμερον ὅλους τοὺς ἀνθρώπους, ἀπασχολεῖ τὸ πολύπλευρον πρόσωπον τῆς ἀνθρωπότητος..."
Μητροπολίτης Ελβετίας
katanixis.gr: Ας παραμείνουμε ψύχραιμοι, ας δώσουμε τόπο στην οργή. Πως καταντά ένας Ορθόδοξος Ιεράρχης να "ερωτοτροπεί" με τις δαιμονικής προέλευσης σκέψεις, ενός αφώτιστου και αχαρίτωτου πλανεμένου αιρετικού, μας θλίβει και μας στεναχωρεί.
Εκείνο όμως που μας εξοργίζει, είναι που δεν επεμβαίνει αυτεπάγγελτα, κάποιος άλλος Ιεράρχης, να τον εγκαλέσει στην τάξη.
Με τέτοια εκκοσμικευμένα φληναφήματα, με τόσο άστοχες και απαράδεκτες τοποθετήσεις, που δεν ελέγχονται, ομοιάζει η διοίκηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας σαν μια νύμφη που κάθε επίδοξος μνηστήρας, απαιτεί να την μολύνει για να δει αν του κάνει και στο τέλος όλο κάτι θέλει να της αλλάξει, για να την κάνει του γούστου του.


Δείτε την είδηση: Έναρξη Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα την ανθρωπολογία του Λουθήρου εδώ

Η μητέρα της Παναγίας και το θαύμα της τεκνογονίας


Αγία Άννα: Η μητέρα της Παναγίας και το θαύμα της τεκνογονίας


Η Αγία Άννα μαζί με το σύζυγό της Ιωακείμ, έφτασαν ως τις μέρες μας να θεωρούνται από όλους τους χριστιανούς ως «οι προστάτες των άτεκνων ζευγαριών».

Για τη μητέρα της Θεοτόκου Άννα, δεν αναφέρουν τίποτα σχετικό τα Ευαγγέλια, ούτε τα υπόλοιπα βιβλία της Καινής Διαθήκης. Σύμφωνα όμως με την παράδοση της Εκκλησίας, ο Ιερέας Ματθάν, κάτοικος της Βηθλεέμ, απέκτησε τρεις θυγατέρες: τη Μαρία, τη Σοβή και την Άννα.

Η Μαρία, αφού παντρεύτηκε στη Βηθλεέμ, γέννησε εκεί την Ελισάβετ, τη μητέρα του Ιωάννη του Βαπτιστή. Η Άννα παντρεύτηκε τον Ιωακείμ από τη Γαλιλαίο. Μετά από πολλά χρόνια ατεκνίας, απέκτησε κόρη, την Παρθένο Μαρία. Η παράδοση αναφέρει ότι οι γονείς της την αφιέρωσαν στην υπηρεσία του Ναού της Ιερουσαλήμ, σε ηλικία τριών ετών. Αυτοί δε μετά από λίγα χρόνια πέθαναν. Την Αγία Άννα τιμούσαν από τα αρχαία χρόνια. Το συμπεραίνουμε αυτό από διάφορους Πατέρες της Εκκλησίας, αλλά και από αρχαίους εκκλησιαστικούς ύμνους, που υπάρχουν προς