Η Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας, και την ίδια στιγμή επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας Ελισάβετ Β ενέκρινε χθες το διορισμό του νέου Επισκόπου του Λονδίνου και την επιλογή της 55χρονης Sarah Mallelli, η οποία υπηρετεί σήμερα ως βοηθός επίσκοπος της επισκοπής Kreditonskim στο Έξετερ. Αυτό αναφέρθηκε τη Δευτέρα από το Γραφείο του Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας .
Από τις αρχές του 2018 η Mallelli αναμένεται να αντικαταστήσει τον Richard Chartres στη θέση του Επισκόπου του Λονδίνου, την τρίτη πιο σημαντική θέση στον πίνακα των ιεραρχικών τάξεων των Αγγλικανών, μετά τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι και τον Αρχιεπίσκοπο της Υόρκης.

Η Mallelli είχε αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ δεν ήταν ακόμη κληρικός , όταν το 1999 έγινε η νεότερη επικεφαλής του τμήματος για το νοσηλευτικό προσωπικό στο Βρετανικό Υπουργείο Υγείας. Το 2001 χειροτονήθηκε ιερέας και τρία χρόνια αργότερα εγκατέλειψε την κυβέρνηση και ξεκίνησε την ποιμαντική εργασία στην περιοχή Sutton του Λονδίνου.
Όταν η Sarah Mallelli, αναλάβει τη θέση της ως επίσκοπος του Λονδίνου, θα είναι η πιο υψηλόβαθμη γυναίκα κληρικός στην ιστορία των Αγγλικανών.