Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα!! Με Γαβρόγλου και Κονιόρδου


Καί, βεβαίως, μὲ τὸν ἀντι-Οἰκουμενιστή...Πειραιῶς!
Κοσμικό και πολιτικό γεγονός η κοπή της πίτας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο [pics] | Newsit.gr

Κοσμικό και πολιτικό γεγονός η κοπή της πίτας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο [pics]
Το μισό υπουργικό συμβούλιο ήταν στην κοπή της πίτας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο. Ήταν όμως και ηθοποιοί, στρατιωτικοί αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στην Αρχιεπισκοπή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που παραδοσιακά γίνεται στις 29/12 βρέθηκαν εκτός από τον υπουργό

«Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»


(Το ήθος της Ανατολής και η Τεχνολογία)

Τοῦ Ν. ΣΑΚΑΛΑΚΗ

Αναμφίβολα, οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τη φύση της τεχνολογίας, το φιλοσοφικό–επιστημονικό βάθος της. Εστιάζονται, κυρίως, στη χρήση της, ως όφελος, ως επιχειρηματικότητα, ως κέρδος, ως ποιότητα ζωής, ως ιδιοτέλεια.
Το περί Θεού ερώτημα, η όποια μεταφυσική ανησυχία, έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα, αναγνωρίζοντας ως μόνη αυθεντία την εμπειρική (επιστημονική) πραγματικότητα.
Καθώς όμως η μηχανιστική λογική εκφράζεται σε ζωή, αυξάνει η προβληματικότητα στο ψυχικό πεδίο. Κοινό σημείο των κοινωνιών, κοινός παρανομαστής των ημισφαιρίων του πλανήτη μας, οι ψυχικές δυσκολίες, η υπαρξιακή αγωνία, το άγχος, τα ψυχικά νοσήματα, η μόλυνση του πλανήτη, οι παραπόταμοι δηλ. της δυσπιστίας και αδιαφορίας προς το Θεό. Στη θύελλα του καταναλωτισμού και της μεταβιομηχανικής κοινωνίας, το σταθερό σημείο αναφοράς της ζωής είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία, το Πατερικό ήθος, ως αντιθετικά της ειδωλολατρικής εποχής μας.
Ο Μ. Βασίλειος ανήκει στους μεγάλους Πατέρες, που εκφράζουν το Ορθόδοξο ήθος στις λεπτομέρειές του, ως ζωή και Εκκλησιολογία. Στο πρόσωπό του συγκλίνουν χαρισματικά, Χριστοκεντρικά, δύο

Δια Θεόν τρέχω· ου μέλλει μοι δια τους ανθρώπους.


Δια Θεόν τρέχω· ου μέλλει μοι δια τους ανθρώπους.


 


σ.σ. Στην επιστολή που ακολουθεί ο Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν δέχεται προσκυνητές στο ασκηταριό του. Ας λάβουν υπόψιν τους την συγκεκριμένη επιστολή όσοι εν μέσω οινοποσιών, χρηματικών αμοιβών, χαρωπών ματαιόδοξων συναθροίσεων, οικονομικο-πολιτικών πιέσεων και μασονικών σχεδιασμών, συμμετέχουν στους περιβόητους ‘διαλόγους’ με τους αιρετικούς «για την ειρήνη και την αγάπη», όπως μας λένε. Γίνεται δε απολύτως κατανοητό γιατί στο τέλος όλοι αυτοί οι φιλόδοξοι και επιπόλαιοι ‘ευαισθητούληδες’ δεν έχουν άλλη οδό παρά να ξεφτίζουν τα δόγματα της Πίστεως και να γελοιοποιούν την Ορθοδοξία.
***
Λέγεις δια τον Γέροντα ότι θέλει να έλθη να προσκυνήση εις το Άγιον Όρος. Καλόν και άγιον έργον θα κάμη. Πλην εμένα μόνον ας μην λάβη υπ’ όψιν του ότι γνωρίζει ή ότι υπάρχω εις αυτήν την ζωήν. Καθότι ζω εις απόλυτον ησυχίαν· με τάξιν ετέραν της συνηθισμένης, όπου δύσκολον να με συναντήση. Καθότι η θύρα

Νεοταξίτικη διαρροή υπό ...άκρα μυστικότητα"!

Πηγή: "katanixis"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:  Δύο χώρες προειδοποιούν για σχέδιο δολοφονίας του Οικ. Πατριάρχη


Στο στόχαστρο του ισλαμιστικού καθεστώτος της Άγκυρας και των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών (MİT) βρίσκεται ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος. Με αυτό το αποκαλυπτικό θέμα στο εξώφυλλό του κυκλοφορεί την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου σε όλη την Ελλάδα το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ.

Τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ αναφέρουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας προσπαθούν να συνδέσουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί ως τον εγκέφαλο κάθε προσπάθειας ανατροπής του από τον Δεκέμβριο του 2013 και μετά.
Αυτό όμως που πραγματικά συγκλονίζει είναι η αποκάλυψη του περιοδικού ότι δύο χώρες προειδοποίησαν τον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας για πιθανή απόπειρα δολοφονίας του.
Τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει ειδοποιηθεί από άνδρες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αλλά και επισήμως πρόσφατα δια της διπλωματικής οδού ότι οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τη σχέση του με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.
Το Φανάρι, σύμφωνα με τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ, έχει λάβει παρόμοια μηνύματα και από άλλη χώρα που επίσης έχει μπει στο στόχαστρο του Τούρκου Προέδρου.
Από συνεργάτες της τουρκικής MİT παρακολουθείται συστηματικά κάθε κίνηση όχι μόνον του Πατριάρχη αλλά όλου του Πατριαρχείου και των ανθρώπων του σε όλο τον κόσμο, ειδικά στην Αμερική.
Αμερικανικές πηγές που επικαλούνται τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ έλεγαν ότι «αν κριθεί από τους ανθρώπους του τουρκικού καθεστώτος και τους ανθρώπους του Ερντογάν απαραίτητο ακόμα και να απειληθεί η ζωή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, θα απειληθεί! Δεν τον σταματάει τίποτα όσο νιώθει ισχυρός και δυνατός!».

Πατέρες της Ρουμάνικης σκήτης «απαντούν» στον κακόδοξο Πατριάρχη μας

 

Πατέρες της Ρουμάνικης σκήτης στο Άγιον όρος, γράφουν επιγραμματικά για τις αιρέσεις που θεσμοθέτησε η ψευτο-σύνοδος του Κολυμπαρίου είναι δε είναι μια εύστοχη απάντηση στα όσα ο Οικουμενικός είπε σε Γεωργιανό Κανάλι. 

Από τη μια η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας που