Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

«Μια "νεοπατερική" διακοπή μνημοσύνου»!



Μᾶς ἐστάλη ἀπὸ «ΠΕΣΣΟΣ»

     Εύχομαι σε όλους "καλό Τριώδιο και καλή ταπείνωση". 
     'Ομως επειδή τα δημοσίως λεγόμενα πρέπει και δημοσίως να ελέγχονται, π. Θεόδωρε, σας θυμίζω ένα μέρος απο αυτά που γράψατε στη Δήλωση Διακοπής Μνημοσύνου που στείλατε στον Μητροπολίτη Θεσ/νίκης π. Άνθιμο και που εξαιτίας της εισπράξατε πολλά και επαινετικά σχόλια απο πλήθος λαϊκών και κληρικών. 
     
       «8. Δὲν πρέπει νὰ λέμε ψέμματα μπροστὰ στὴν Ἁγία Τράπεζα.
   ...Καὶ ἂν ὁ Χριστός, ὁ ἐπὶ τῆς Ἁγίας Τραπέζης κείμενος, εἶναι ἡ αὐτοαλήθεια, πῶς θὰ δεχθεῖ τὸ μεγάλο ψεῦδος, τὸ νὰ συμπαραθέτουμε τὸν πάπα ὡς ὀρθόδοξο πατριάρχη μὲ τοὺς λοιποὺς ὀρθοδόξους πατριάρχες; Τὴν ὥρα τῶν φρικτῶν μυστηρίων θὰ παίζουμε θέατρο καὶ θὰ παρουσιάζουμε τὸ ἀνύπαρκτο ὡς ὑπαρκτό, τὴν αἵρεση ὡς Ὀρθοδοξία; Πῶς θὰ τὰ ἀνεχθεῖ αὐτὰ ἡ ὀρθόδοξη ψυχὴ καὶ δὲν θὰ διακόψει τὴν κοινωνία πρὸς αὐτοὺς ποὺ μνημονεύουν καὶ δὲν θὰ τοὺς θεωρήσει ὡς καπήλους καὶ ἐκμεταλλευτὲς τῶν θείων;
     Καὶ στὸ σημεῖο αὐτὸ οἱ Ἁγιορεῖτες Πατέρες (Ἐπιστολὴ ὁμολογητικὴ τῶν Ἁγιορειτῶν πρὸς τὸν βασιλέα Μιχαὴλ Παλαιολόγον, ἐν V. Laurent – J. Darrouzes, Dossier Grec, ἔνθ᾽ ἀνωτ., σελ. 397-399) ἐξηγοῦν γιὰ ποιό λόγο μνημονεύουμε τὸ ὄνομα τοῦ ἀρχιερέως κατὰ τὴν Θεία Λειτουργία. Αὐτὸ γίνεται, ὄχι γιατὶ χωρὶς τὴν μνημόνευση τοῦ ὀνόματος τοῦ ἀρχιερέως δὲν ἐπιτελεῖται τὸ μυστήριο, κατὰ τὴν σφαλερὴ γνώμη μερικῶν συγχρόνων, ἀλλὰ γιὰ νὰ φανεῖ ἡ «τέλεια συγκοινωνία», ἡ ταυτότητα πίστεως τοῦ μνημονεύοντος καὶ τοῦ μνημονευομένου. Ἀναφέρουν μάλιστα καὶ τὴν ἐξήγηση τῆς Θείας Λειτουργίας τοῦ Θεοδώρου Ἀνδίδων, σύμφωνα μὲ τὴν ὁποία ὁ ἱερουργὸς ἀναφέρει τὸ ὄνομα τοῦ ἀρχιερέως γιὰ νὰ δείξει ὅτι κάνει ὑπακοὴ στὸν προϊστάμενό του, ὅτι ἔχει τὴν ἴδια πίστη μὲ αὐτὸν καὶ ὅτι εἶναι διάδοχος τῶν θείων μυστηρίων.
    ... Καὶ ἀνεχόμασταν (εννοεί μέχρι την σύνοδο της Κρήτης) νὰ ψεύδεται ὁ ἐπίσκοπός μας πρὸ τῆς Ἁγίας Τραπέζης, ἰσχυριζόμενος ὅτι ὁ πατριάρχης ὀρθοτομεῖ τὸν λόγο τῆς ἀληθείας λέγοντας στὴν ἐκφώνηση: «Ἐν πρώτοις μνήσθητι Κύριε τοῦ πατριάρχου ἡμῶν Βαρθολομαίου καὶ τῆς Ἱερᾶς ἡμῶν Συνόδου τῶν ὀρθοτομούντων τὸν λόγον τῆς σῆς ἀληθείας»
    ... Τώρα ὅμως μετὰ τὴν θετικὴ ἀποτίμηση καὶ ἀποδοχὴ ἀπὸ τὴν Σύνοδο τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἑλλάδος καὶ ἀπὸ τὴν Διαρκῆ Ἱερὰ Σύνοδο τῆς ψευδοσυνόδου τῆς Κρήτης, μὲ τὸ ψευδέστατο κείμενο «Πρὸς τὸ Λαό», ἡ ἐκφώνηση ψεύδεται καὶ γιὰ τὸν πατριάρχη καὶ γιὰ τὴν Ἱερὰ Σύνοδο, διότι πλέον ἀμφότεροι δὲν ὀρθοτομοῦν τὸν λόγο τῆς ἀληθείας τοῦ Χριστοῦ».

   Εσείς, π. Θεόδωρε, εδώ και 19 μήνες απο την "σύνοδο" της Κρήτης, συνεχίζετε να κοινωνείτε με τους μνημονεύοντας και ομολογούντας κοινή πίστη με τους μνημονευόμενους και προτείνετε και στα πνευματικά σας τέκνα να κάνουν το ίδιο!
   Απο τη μια έχετε διακόψει το μνημόσυνο του αιρετίζοντος επισκόπου σας και απο την άλλη συμπροσεύχεσθε και συνομολογείτε, με άλλους κληρικούς, ακόμη και για τον Πατριάρχη "ορθοτομούντα τον λόγον της σής Αληθείας"; Άν αυτό δεν είναι μέγιστη υποκρισία και αντίφαση, τότε τί είναι;

    Όμως το ποίμνιό σας έχει πραγματικά ανάγκη να του πείτε την αλήθεια! Να του εξηγήσετε για τον μολυσμό που θα επέρχεται με την κοινωνία κληρικών που μνημονεύουν είτε αιρετικό Πατριάρχη, είτε αιρετίζοντες επισκόπους! Το δηλητήριο της παναίρεσης του Οικουμενισμού διεισδύει στο σώμα της εκκλησίας κι εσείς κάνατε την οικονομία σημαία.... και κατασυκοφαντείτε τους Αγιορείτες Πατέρες που αγωνίζονται τόσο καιρό, πιστοί στην ακρίβεια των κανόνων και της Παράδοσης της Εκκλησίας, που δεν αρνούνται όμως και την οικονομία σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας μας. Άν αυτός είναι ο λόγος που τους κατονομάζετε σχισματικούς, τότε μάλλον εσείς έχετε κάνει μια "νεοπατερική" διακοπή μνημοσύνου!

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/1/18, 5:27 μ.μ.

    Μπραβο. Έτσι για να λέγεται η αλήθεια και να μην κρύβονται κάποιοι πίσω από το δάκτυλο τους. Θα απαντήσει άραγε ο κατά τα άλλα αγωνιστής ομότιμος καθηγητης η θα τηρήσει το δάσκαλε που διδασκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/1/18, 5:30 μ.μ.

    1.Αφού δεν πρέπει να λέμε ψέματα μπροστά στην Αγία Τράπεζα,πώς έχετε κοινωνία π.Θεόδωρε με όσους το κάνουν αυτό?

    2.π.Θεόδωρε μήπως έχουμε υποχρέωση για ορθόδοξη ομολογία μόνο στα λόγια ή και στα έργα?(διακοπή μνημοσύνου)

    3.π.Θεόδωρε μήπως οι ιερείς και πολύ περισσότερο οι αρχιερείς έχουν την υποχρέωση για την αντιοικουμενιστική ενημέρωση και αφύπνιση του λαού?

    Αυτό κάνουν αυτοί με τους οποίους έχετε κοινωνία?Πιστεύετε ότι θα τους επέτρεπε το εκκλησιαστικό κατεστημένο κάτι τέτοιο ή μήπως θα τους καθαιρούσε κατευθείαν?

    4.Γιατί π.Θεόδωρε δεν σχολιάζετε και την αποτείχιση των υπόλοιπων ιερέων στην ελλάδα? Μόνο για τον π.Σάββα γνωρίζετε?

    5.Γιατί δεν σχολιάζετε για παράδειγμα την πρόσφατη σχετικά αποτείχιση του π.Φώτιου Τζούρα,που αν και πάμφτωχος και πατέρας δύο παιδιών,προτίμησε να θυσιάσει τον μισθό του για να μην καταντήσει παθητικός οικουμενιστής όπως οι περισσότεροι?

    Αυτό που κάνετε δεν είναι οικονομία,αλλά κόψιμο και ράψιμο στα δικά σας μέτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/1/18, 7:18 μ.μ.

      Πεστα αδερφε μου πρεπει να το ακουσουν καποιοι. δεν αποτειχισθηκανε μονο 3 κληρικοι. ειναι οι αγιορειτες πατερες ειναι τα 2 μοναστηρια μας της μητροπολεως φλωρινης . ειναι οπως αναφερεις ο πατερας φωτιος τζουρας απο σιδηροκαστρο που εδω και 8 μηνες σχεδον εκανε διακοπη μνημοσυνου. και σε 2 μηνες ηταν ο μοναδικος με 2 ανηλικα παιδακια που του κοπηκε παρανομα ο μισθος . εχει να πληρωθει απο τον αυγουστο . τον ρωτησαμε αραγες πως τα καταφερνει ? και αν ναι ποσοι ειμαστε ? τι θυσιασανε λοιπον αυτοι οι αποτειχισμενοι κληρικοι ? μαλλον κερδισανε οπαδους. καλη μετανοια καλο τριωδιο .

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/1/18, 9:05 μ.μ.

      Μακάρι να είχαμε και άλλους σαν τον πατέρα Φώτιο Τζούρα τον"αγράμματο".
      Αγωνιστής, ομολογητής! Πάνω από όλους και από όλα έβαλε τον Χριστό. Ας ευχηθούμε να τον μιμηθούν και άλλοι και κυρίως οι γραματιζούμενοι.

      Διαγραφή
    3. Εδώ ταιριάζει η έκφραση: Πέστα Χρυσόστομε!!! Συμφωνώ απόλυτα!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος29/1/18, 5:31 μ.μ.

    Για τη ακρίβεια αυτή η " νεοπατερική " διακοπή μνημοσύνου είναι σύμφωνη με τα όσα υποστήριζε ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος και δεν αποτελεί Αποτείχιση από Αιρετικούς ή Αιρετίζοντες, αλλά είδος έντονης Εκκλησιαστικής διαμαρτυρίας. Απόδειξη των παραπάνω τα όσα για αυτή την διακοπή μνημοσύνου γράφει εδώ και καιρό ο εξ Αμερικής Τελεβάντος, ο οποίος συμφωνεί απόλυτα, κατηγορώντας τους υπόλοιπους Αποτειχισμένους με παρόμοιες κατηγορίες περί Σχίσματος και παράλληλα δηλώνει δημόσια ως γνήσιος μαθητής και συνεχιστής των απόψεων του π. Επιφανίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/1/18, 5:49 μ.μ.

    Να κάνω μια εύλογη ερώτηση προς όποιον γνωρίζει: Απο την στιγμή που "αποτειχιστηκαν" με τον τρόπο τον ιδιαίτερο και εξστομικευμενο που το έκαναν οι πατηρ Θεόδωρος Ζήσης και πατ. Νικόλαος Μανώλης συνεχίζουν να πληρωνονται η όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πατέρα Θεόδωρε Ζήση και Μανώλη! Φτάνει πια! Εσείς δεν είστε αποτοιχισμένοι αλλά αποτυχημένοι ηθοποιοί! Τολμήσατε να βάλετε στο στόμα σας το λιοντάρι της ορθοδοξίας γέροντα Σάββα Λαυριώτη!!! Αυτός που μέρα και νύχτα μάχεται τους οικουμενιστές του κόσμου τούτου χωρίς κανένα φόβο και με κίνδυνο της ζωής του, το λιγότερο που τον ενδιαφέρει, κάνοντας χιλιόμετρα στην Ευρώπη και σπαταλώντας τα δικά του χρήματα για το όνομα και τη δόξα του Κυρίου και τη σωστή πίστη. Αυτός χτίζει στη Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Ρωσσία αποτυχισμένος και με κομμένο τον μισθό από τον εκφραστή του οικουμενισμού Βαρθολομαίου και όλων τον Επισκόπων που τον μνημονεύουν. Θυμάμαι πριν ένα χρόνο που κάνατε την αποτοίχιση ο γερων σάββας Λαυριώτης, μιλούσε πάντα με καλά λόγια για σας, γιατί τον άκουσα με τα αυτιά μου και εδώ στην Ελβετία, που εσείς δεν ήρθατε, αλλά και στο ωραιόκαστρο, που δεν ήρθατε, τη στιγμή που τιμητικά σας έδωσαν την προεδρία, αλλά προτιμήσατε ... κάτι άλλο και δεν ήρθατε! Με τον γέροντα Σάββα Λαυριώτη δεν είστε ικανός να συγκριθήτε μαζί του, γιατί απλά είστε ανύπαρκτος. Δεν φοβάμαι να πω την αλήθεια, ούτε θέλω να είμαι ευγενικός μαζί σας. Λέτε στο λαό που είναι τελείως τυφλός να πάει στις οικουμενιστικές Εκκλησίες του διαβόλου, αντί να βάλουν ένα τοίχος και να αδειάσουν χωρίς κανένα πιστό μέσα μέχρι να ξαναγίνετε Χριστιανοί και κυρίως εσείς και η υψηλά στην ιεραρχία κληρικοί! Κοροϊδεύεται το ακατήχητο ποίμνιο λέγοντας τη λέξη Οικονομία!!! Ποια οικονομία Πατέρα Ζήση;;; Από το 1902 ξεκίνησε ο οικουμενισμός το 1948 είχαμε ΠΣΕ στη συνέχεια την Ασσίζη της Ιταλίας , Την Καββερα της Αυστραλίας, τα γνωρίζετε καλύτερα από μένα και τέλος το Κολυμπάρι της Κρήτης τον Ιούνιο του 2016. Δεν βλέπω να κρατάται κανένα "δίκοπο σπαθί" κατά του οικουμενισμού. Τί οικονομία και πράσινα άλογα! Σε ποιόν τα λέτε αυτά πατέρα Ζήση στον Ελληνικό και Ρουμανικό τυφλό λαό; Εκεί μπορεί να περνάνε, αλλά δεν μπορείτε να προσβάλετε τη νοημοσύνη μου, λέγοντας ότι ο πάτερ Σάββας Λαυριώτης δεν είναι ικανός ή δεν έχει γνώσεις. Είναι ο καλύτερος, αλλά σε αυτόν τον αγώνα κατά του οικουμενισμού, εσάς δεν σας θέλουμε, γιατί κάνετε ζημιά. Άτομα που είναι με την οικονομία 116 χρόνια πρώτον, έχουν ακόμα μισθό!!!, αν και αποτυχισμένοι δεύτερον, εξακολοθούν να έχουν κοινωνία με τους ορθόδοξους οικουμενιστές τρίτον. Τη σημαίνει αυτό;;; Αυτό σημαίνει ότι είστε πουλημένοι, εκτός του μισθού, έχετε και τυχερά, μακριά από μένα, με το ένα χέρι στηρίζεστε στο Θεό και με το άλλο στο διάβολο. Με αλλά λόγια καλός ο παράδεισος, αλλά καλή και η κόλαση. Καλά σας είπε ο πάτερ Φώτιος, που επίσης δεν έχει μισθό, ότι είστε Φαρισσαίοι υποκριταί! Αυτή είναι η αλήθεια. Είστε κατάπτυστοι υποκριταί, θεομπαίχτες και κρυφοοικουμενιστές!
    Θέλετε να πείτε ότι ο Θανάσης ο Κομνηνός είναι ζηλωτής; Ότι είναι ακραίος; Ότι είναι φανατικός; Ναι είμαι! Ένα εκατομύριο φορές να είμαι παρά να είμαι, όπως εσείς to ακριβώς αντίθετο από τον Μάρκο τον Ευγενικό, τον Θεόδωρο Στουδίτη, τον Μάξιμο τον Ομολογητή ή τον Γρόγοριο Ε' τον Παλαμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/1/18, 10:51 μ.μ.

    πατερ Θεοδωρε λιγος σεβασμος στον πατερ Σαββα δεν βλαπτει.Χρηστος Ελευθεριαδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ30/1/18, 12:05 π.μ.

    Τι χάσατε εσείς π.Θεοδωρε; Διώχθηκατε αβροχοις πόσο και έχετε το θράσος να μιλάτε εναντίον του π. Σάββα; Αν δεν υπήρχαν οι Αγιορείτες αυτοί να σας πιέζουν στη σύναξη της Γατζεας εκεί θα είσαστε ακόμη παρέα με τους σιγονταροοικουμενιστες. Και τώρα που δήθεν αποτειχισθηκατε το παίζετε και ήρωες και λιβανιζει ο ένας τον άλλο. Μπήκε το Τριώδιο και βιαστηκατε να μεταμφιεστειτε σε ομολογητές.Ντροπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ντροπή σας πάτερ Θεόδωρε Ζήση! Αλλά λέγατε πριν λίγα χρόνια, αλλά λέτε τώρα. Πολιτική και διγλωσσία και στη θησκεια; Ton ακατείχιτο λαό μπορείτε εύκολα να τον ξεγελάσετε, αλλά τον Θεό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ντροπή σας πάτερ Θεόδωρε Ζήση! Αλλά λέγατε πριν λίγα χρόνια, αλλά λέτε τώρα. Πολιτική και διγλωσσία και στη θησκεια; Ton ακατείχιτο λαό μπορείτε εύκολα να τον ξεγελάσετε, αλλά τον Θεό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.