Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Σε ποιά Εκκλησία ανήκουν! --Η νέα "εκκλησία" είναι εδώ!

Ο...τηλεβόας: Μητροπολίτης, καθολικοί και..."Χριστιανοταλιμπάν"!


Ο...τηλεβόας:

Μητροπολίτης, καθολικοί και..."Χριστιανοταλιμπάν"!

   
    Η παρουσία του Μητροπ. Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανου στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που εψάλη το Σάββατο στην Καθολική Εκκλησία Καβάλας ήταν, αν μη τι άλλο, μια ασυνήθιστη κίνηση για την τοπική κοινωνία -ιδίως από τη στιγμή που αποτελεί "κοινό μυστικό" η έλλειψη τέτοιων κινήσεων από πλευράς του προκατόχου του, μακαριστού κυρού Προκοπίου (ας μην ξεχνάμε τόσο τις αντιδράσεις του για το μνημείο υπέρ των Καβαλιωτών εβραϊκής καταγωγής, όσο και την προσφυγική κρίση -στη διάρκεια της οποίας ο Μακαριστός ουσιαστικά "σφύριξε αδιάφορα").
   Βέβαια, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι σε θέση να βεβαιώσουν ότι, ήδη από την εποχή που ήταν πρωτοσύγκελος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ο σεβασμιώτατος κ.κ. Στέφανος ήταν γνωστός για τις πρωτοβουλίες του υπέρ της προσέγγισης των θρησκειών -καταγράφοντας ακόμα και παρουσίες σε εβραϊκή συναγωγή ή επαφές με μονοφυσίτες αρχιερείς. Πρωτοβουλίες με προφανή στόχο να κηρύξουν σε όλο τον κόσμο αυτά που έλεγε στους μαθητές του (και, κατ' επέκταση, σε όλους τους Χριστιανούς) ο ίδιος ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός: "Αγαπάτε αλλήλους". ["Π.Π.": !!!!!!!!!!!!!]
    Όπως ήταν φυσικό, η παρουσία του Μητροπολίτου Στέφανου στην Καθολική Εκκλησία της Καβάλας δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Μάλιστα, ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος -στο περιθώριο της συνάντησής του, την επομένη, με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη- είχε τονίσει -με αρκετά έντονη αίσθηση χιούμορ- ότι "Έχω να ακούσω σχόλια μόλις δουν το βίντεο από την επίσκεψή μου στην Καθολική Εκκλησία..."
     Και όπως ακριβώς το περίμενε ο ίδιος του, τα περισσότερα από τα σχόλια που ακολούθησαν έδειξαν για μια ακόμα φορά ότι έχουμε διαχωρίσει προ πολλού τις σχέσεις μας με τη λογική -αλλά και με το ίδιο το πραγματικό και ουσιαστικό πνεύμα του Χριστιανισμού (το τελευταίο, βέβαια, είχε γίνει εδώ και πολλούς αιώνες, αλλά λέμε τώρα...)
     Αφορμή για το παρόν άρθρο στάθηκε ένα (επώνυμο) email που λάβαμε πριν από 2 ημέρες, με τον τίτλο:


"ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ ΚΑΒΑΛΙΩΤΕΣ!"

   Προς στιγμήν πιστέψαμε ότι θα διαβάζαμε κάποια σχόλια περί αύξησης των περιστατικών κλοπών και διαρρήξεων (ήταν φρέσκα, άλλωστε, τα όσα έλαβαν χώρα στον Αμυγδαλεώνα) ή περί ενδεχόμενων φυσικών καταστροφών (π.χ. φωτιά ή πλημμύρες). Ωστόσο, μόλις ανοίξαμε το email διαβάσαμε ότι:
   O Μητροπολίτης Φιλίππων παρακολούθησε «λειτουργία» παπικών!
    ενώ παράλληλα είδαμε και ένα link προς έναν ιστότοπο με θρησκευτικό περιεχόμενο, στον οποίο γινόταν μνεία στην παρουσία του Στεφάνου στην Καθολική Εκκλησία της Καβάλας.

Τα σχόλια που συνόδευαν το link είναι, αν μη τι άλλο, "απολαυστικά" (διατηρούμε αυτούσια τη σύνταξή τους):

Αίσχος και Αιδώς, για την 1η Αποστολική Μητρόπολη της Ευρώπης!

Καβαλιώτες καταλαβαίνετε ότι επίσκοπο φύλακα της πίστης δεν έχετε. Λύκο μαύρο, ναι. Φυλαχτείτε.

Οι άγιοι πατέρες λένε, τι κοινό μπορεί να έχει ο λύκος με τά τα πρόβατα? Ο λύκος προσεγγίζει τα πρόβατα για ένα κ μόνο σκοπό να τα κατασπαράξει.

Τι κάνει η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος; Τα ΔΕΧΕΤΑΙ ανενόχλητη, αυτά που γίνονται δημόσια; Εάν τα δέχεται, ας βγάλει μια δημόσια ανακοίνωση, στην οποία θα καθησυχάζει τον λαό ότι: όλα εξελίσσονται σωστά και κανονικά. Εάν όμως δεν τα δέχεται, ας κάνει τις πρέπουσες ενέργειες. Ο λαός είναι υπερβολικά σκανδαλισμένος με όσα γίνονται δημόσια και επαναλαμβανόμενα, και η σιωπή της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας νομίζω ότι είναι ανεπίτρεπτη και επιζήμια για τον λαό στην περίπτωση αυτή. Γιατί κατηγορούνται αυτοί που αντιδρούν και δεν κατηγορούνται αυτοί που ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ (με τις δημόσιες πράξεις τους) τις αντιδράσεις;
 
Είναι κρίμα και ντροπή για την πόλη της Καβάλας να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα...

Ε,ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ ΠΙΑ!ΕΝΑ ''ΓΕΙΑ'' ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΜΕΛΑΝΟΧΙΤΩΝ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΜΩΒΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΠΑΠΙΚΟ.ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ,ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ....ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΣΗ ΑΓΑΠΗΣ....ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ!ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΩΡΑ!

Το πλέον άσχημο της υπόθεσης είναι ότι ορισμένα από αυτά τα σχόλια προέρχονταν ακόμα και από ιερωμένους.
Τρανή απόδειξη: ένας ιερέας από την Τριανδρία Θεσσαλονίκης, ονόματι Νικόλαος Μανώλης, ο οποίος (όπως καταλάβαμε) φαίνεται να είχε έρθει στο παρελθόν σε αντιπαράθεση με τον κ.κ. Στέφανο για το θέμα της επαφής με άλλες θρησκείες. Αξίζει να διαβάσει κανείς -πατώντας σε αυτό το link- ένα κείμενό του, το οποίο συντάχθηκε ως απάντηση στην κλήση που έλαβε για παρουσία στο Επισκοπικό Δικαστήριο τον περασμένο Οκτώβριο.
Και αναρωτιόμαστε:
Αυτοί οι άνθρωποι πώς μπορούν να κηρύσσουν τον λόγο του Θεού; Εξ όσων μάθαμε από τα μικράτα μας, ο Θεός μιλούσε για αγάπη και ομόνοια, ενώ ο Ιησούς Χριστός δεχόταν δίπλα του ακόμα και αμαρτωλούς, "τελώνες και πόρνες"! Ακόμα και πάνω στον Σταυρό, δεν ήταν ο Ιησούς αυτός που είπε "Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γάρ οίδασι τί ποιούσι";
Αλήθεια, δεν αντιλαμβάνονται αυτοί οι άνθρωποι πως ορθόδοξοι, καθολικοί, προτεστάντες, κόπτες, μουσουλμάνοι, βουδιστές, ιουδαϊστές, ινδουιστές (και πιστοί άλλων θρησκειών), όλοι μας είμαστε ακριβώς το ίδιο πράγμα: ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Και όλοι μας, στο τέλος, θα καταλήξουμε στο ίδιο ακριβώς μέρος: στο χώμα...
Αλλά δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να αναρωτηθούμε έτι περαιτέρω -παρά μόνο να αντιληφθούμε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συνάδουν με το πνεύμα του Χριστιανισμού -όπως το εδίδαξε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός- αλλά απαντώνται μονάχα σε περιοχές και σε κοινωνίες που "φημίζονται" για το θρησκευτικό τους φανατισμό!
Όπως ακριβώς οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν (ή οι τζιχαντιστές του ISIS) - εξ ου και ο τίτλος του σημερινού "Τηλεβόα": Χριστιανοταλιμπάν!
ΑΜΗΝ...
Υ.Γ. 1: Επειδή είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα διαβάσουμε αντίστοιχα, ίσως και χειρότερα, σχόλια για το παρόν άρθρο, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως έχουμε οπλιστεί με μπόλικη υπομονή...
Υ.Γ. 2: Διαβάζοντας προσεκτικότερα τα όσα έχει γράψει στην επιστολή του ο πατέρας Νικόλαος Μανώλης, σταθήκαμε (μεταξύ άλλων) στο ότι:
"Μου ζητείται νὰ ὁμιλῶ γιὰ τὴ χαρὰ τοῦ ἔρωτα καὶ νὰ δίνω γραμμὴ στὰ πνευματικά μου παιδιὰ νὰ μεταλαμβάνουν ἀσχέτως τῆς  ἠθικῆς κατάστασής τους. [......] Μοῦ ζητᾶτε τὴν ἄθλια ὑπακοή, τὴν δαιμονικὴ καὶ πονηρὰ μεταμέλεια καὶ τὴν ἑωσφορικὴ κανονικότητα ποὺ ἐσεῖς ἀκολουθεῖτε. Μὲ λίγα λόγια, ζητᾶτε νὰ παραβῶ τοὺς ἱεροὺς κανόνες. Καὶ αὐτὸ θὰ εἶναι κανονικότητα;"
Χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο -πέραν, ίσως, του ότι ο Ιησούς Χριστός δέχτηκε στο πλευρό του ακόμα και τελώνες και πόρνες; Μάλλον όχι...
Πηγή

Μὲ ἀφορμὴ αὐτὴ τὴ δημοσίευση

ὁ π. Ν. Μανώλης κάνει τὴν παρακάτω ἐνημέρωση:


Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης
     Σᾶς ἐνημερώνω πώς τήν Τετάρτη 23 Μαΐου, θά ἀναπτύξω τό θέμα: "Πρός Καβαλιώτες- Ἐπιστημονική ἀπάντηση σέ ποταπό ἄρθρο περί χριστιανοταλιμπάν".  Ἀφορᾶ ἀπάντηση στό "ἄρθρο" «Ο...τηλεβόας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.