Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Μ. Δευτέρα βράδυ: Η στιγμή που πέθανε η θρησκεία...


  Απόψε το βράδυ θα ακούσουμε το εκτενέστατο ευαγγέλιο με τα φοβερά ουαί,τα οποία εξαπέλυσε ο Χριστός σε γραμματείς και φαρισαίους και δι' αυτών σε κάθε νομότυπη θρησκευτική εξουσία και την κλειστή σέχτα,ο ιερατείο του ναού.Επί τριάμισι χρόνια οι αυστηροί άνθρωποι της θρησκείας έθεταν προσκόμματα και σκάνδαλα στο έργο του Ιησού για να μην χάσουν την αποκλειστικότητα και τον έλεγχο πάνω στον λαό. Εχθές ο Ιησούς τους παρομοίασε με τους κακούς γεωργούς που σκότωσαν τους αληθινούς δούλους του Θεού και κατέστρεψαν τον αμπελώνα του Ισραήλ,για να τον κάνουν κτήμα της πλάνης και της εξουσίας τους. Επίσης πρόβλεψε ότι θα Τον θανατώσουν και προκάλεσε την αυθαίρετη καθαρότητα τους, προκρίνοντας τους μετανοημένους αμαρτωλούς και τις πόρνες ως αληθινούς μαθητές της βασιλείας.
   Απόψε τελειώνει με το ιουδαϊκό ιερατείο και κάθε θρησκευτικό κατεστημένο. Ο καιρός της κρίσης και

"Τον Νυμφίον αδελφοί αγαπήσωμεν"

Λυκούργου Αγγελόπουλου

Πειραιώς Σεραφείμ: Είναι αναχρονιστική η Απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών;


Ἐν Πειραιεῖ τῇ 2ᾳ Ἀπριλίου 2018

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 660/2018 ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ;

Εἶναι τραγικό τό γεγονός ὅτι μπροστά στήν ἰδεοληψία τους κάποιοι δέν ὀρρωδοῦν νά ποδοπατοῦν ἀνερυθρίαστα τήν ἔννομη πραγματικότητα καί τίς ἀρχές πού δῆθεν ὑπερασπίζονται. Ἀπόδειξη πασιφανής ἀπετέλεσε ἡ πολεμική ἐναντίον τῆς προσφάτου Ἀποφάσεως τῆς Ὁλομελείας τοῦ ΣτΕ πού ἔκρινε ἐπί τῆς συνταγματικότητος τῶν Ἀποφάσεων τοῦ Ὑπουργοῦ Φίλη τῶν ἀφορωσῶν στήν διδασκαλία τῶν Θρησκευτικῶν στούς Ὀρθόδοξους  Ἑλληνόπαιδες.
Μελετώντας κανείς τό αἰτιολογικό μέρος τῆς δημοσιευθείσης Ἀπόφασης τῆς Ὁλομελείας πού ἐξεδόθη μέ συντριπτική πλειονοψηφία 20 ἔναντι 5 ἀντιλαμβάνεται εὐχερέστατα ὅτι ἡ βάση τῆς ἀντισυνταγματικότητος τῶν προσβληθεισῶν Ἀποφάσεων Φίλη εἶναι ἡ καταστρατήγηση τῆς ἀρχῆς τῆς ἰσότητος καί τῆς ἀρχῆς τῆς ἰσονομίας. Χαρακτηριστικά ἡ Ἀπόφαση τῆς Ὁλομελείας ἀναφέρει στήν 14η παράγραφό της:

Έλληνες στρατιωτικοί: Επίθεση στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο



Το tweet που προκαλεί συζητήσεις
Επίθεση στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με 14 λέξεις. Μπορεί να κατέβηκε γρήγορα από το διαδίκτυο όμως οι εντυπώσεις έμειναν...
«Επίθεση» στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, έκανε πριν λίγες ώρες μέσω twitter ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, με αφορμή τη στάση του, στο θέμα των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών, που παραμένουν φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη εδώ και ένα μήνα.
Σχολιάζοντας ένα tweet φίλης του δημοσιογάφου, με την οποία έχει καθημερινά συνομιλία στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και με αφορμή τις προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αγιά Σοφιάο Υφυπουργός Εξωτερικών έγραψε: «Μη μου μιλάς για Βαρθ. Ούτε μια δήλωση για δυο φαντάρους. Και αλλά πολλά». 
Λίγα λεπτά αργότερα, ο κ. Κουίκ διέγραψε το σχόλιο του, αλλά οι εντυπώσεις σε όσους πρόλαβαν και το διάβασαν δεν… έσβησαν. Την επιβεβαίωση της διαγραφής του μάλιστα επισημαίνει και η σχετική εφαρμογή του twitter στις αναφορές της σε όσα tweet Ελλήνων πολιτικών ((by politicians in Greece) έχουν διαγραφεί.
Στη φυλακή οι Έλληνες στρατιωτικοί
Άμεση και σε αυστηρό ύφος ήταν η αντίδραση της Αθήνας στο παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται σε φυλακές της Αδριανούπολης για 32η ημέρα.
«Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα. Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου και προσθέτει:
«Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της».