Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Ὁ ΕΟΜ ἐκθέτει τοὺς ἑλλαδίτες Ἐπισκόπους



Κάποιοι Μητροπολίτες διαμαρτύρονται κατα του κράτους,
όχι όμως και κατά της Ι. Συνόδου που με Εγκύκλιο
έχει αποδεχθεί τις μεταμοσχεύσεις



Εἶχαν ἀποφασίσει ἀπὸ τὸ 2005 ὑπὲρ τῆς δωρεᾶς ὀργάνων!
Τὴν ἀπόφαση ὑπέγραφε ὁ νῦν μητροπολίτης Πειραιῶς Σεραφείμ!!!
(Τότε ἀρχιγραμματέας τῆς Ἱ. Συνόδου)

Ἀναδημοσιεύουμε ἀπὸ τ «Θρησκευτικά» τὰ ἑξῆς ἀποκαλυπτικά:

«O EOM προβάλλει την απόφαση της Ι. Συνόδου του 2005 υπέρ της δωρεάς οργάνων

Ο ΕΟΜ με σημερινή (14/6/2013) Ανακοίνωση ενημερώνει τους πολίτες για την απόφαση της Συνόδου του 2005 για τη δωρεά οργάνων. Η σχετική Ανακοίνωση του ΕΟΜ αναφέρει:


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα, 14/06/2013
Με την παρούσα ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες της χώρας μας, σχετικά με την Εγκύκλιο 2819 της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, που εξεδόθη στις 7 Ιουλίου του 2005 και αφορά τη θέση της Ιεράς Συνόδου απέναντι στο θεσμό της Δωρεάς Οργάνων.

Με την Εγκύκλιο αυτή, τόσο ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, όσο και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Αρχιερείς, είχαν δηλώσει την αποδοχή και τη στήριξή τους στο θεσμό της Δωρεάς Οργάνων και προέτρεπαν μάλιστα τους πιστούς να συμμετάσχουν στη φιλάνθρωπη αυτή πρωτοβουλία της Εκκλησίας μας γινόμενοι Δωρητές Οργάνων».

(Στὴν συνέχεια ὁ ΕΟΜ δημοσιεύει τὴν Ἐγκύκλιο, στὸ τέλος τῆς ὁποίας ὑπάρχουν τὰ ὀνόματα τῶν ὑπογραψάντων τὴν Ἐγκύκλιο.
Δίπλα σὲ αὐτά, βέβαια, ἐννοοῦνται καὶ τὰ ὀνόματα ὅλων τῶν ὑπολοίπων Ἐπισκόπων ποὺ τὴν ἀποδέχτηκαν καὶ τὴν ἔκρυψαν, ἐνῶ κάποιοι ἀπ’ αὐτοὺς τὰ ἔβαζαν μὲ τὸ κακὸ κράτος ποὺ προωθεῖ τὶς μεταμοσχεύσεις!).

Οἱ ὑπογράψαντες Συνοδικοί:

 

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.gr/2013/06/o-eom-2005.html

 Αὐτὰ λοιπόν τότε. Σήμερα, ὅμως, ὁ κ. Σεραφείμ, ξιφουλκεῖ κατὰ τῶν μεταμοσχεύσεων καὶ τῶν εὐθυνῶν τοῦ κράτους, ξεχνώντας τὶς εύθύνες τῆς Συνόδου καὶ τὶς δικές του, χωρὶς νὰ αἰσθανθεῖ τὴν ἀνάγκη νὰ ζητήσει συγγνώμη. (Ἴσως τότε (πρᾶγμα ἀνθρώπινο) νὰ εἶχε λανθασμένες ἀντιλήψεις γιὰ τὸ θέμα. Ἔτσι ὅμως συμμετεῖχε στὴν προσπάθεια νὰ πεισθοῦν κάποιοι νὰ δώσουν ἢ νὰ πάρουν ὄργανα. Πιθανὸν ὅμως νὰ εἶχε σωστὲς θέσεις ὡς πρὸς τὸν ἐγκεφαλικὸ θάνατο καὶ τὶς μεταμοσχεύσεις, ἀλλὰ γιὰ νὰ μὴ ἔρθει σὲ ρήξη μὲ τὸν Χριστόδουλο (ἀπὸ τὸν ὁποῖο ἐξηρτᾶτο ἡ ἐπιλογή του ὡς Μητροπολίτη), σιώπησε).
Νά, λοιπόν, ποιές θέσεις ὑποστήριξε πρὶν 10 μέρες ὁ Πειραιῶς:

«Μέ τόν Νόμο 3984/27.6.2011 πού ἐψηφίσθη ἀπό τήν Βουλή τῶν Ἑλλήνων καί ἐφαρμόζεται ἀπό 1ης Ἰουνίου 2013 ρυθμίζεται, μέ ἀρχές πού ἀπάδουν στήν ἰδιοπροσωπεία τοῦ Γένους μας καί τήν ἱερότητα τῆς ἀνθρώπινης ζωῆς, τό πολυσήμαντο θέμα τῆς δωρεᾶς καί μεταμοσχεύσεως τῶν ἀνθρωπίνων ὀργάνων...
Συνεπῶς ἡ ἀπαράδεκτος νομοθεσία τῆς Πολιτείας πού δέν λαμβάνει ὑπ’ ὄψιν αὐτῆς τά ἀνωτέρω καί πού εἰσαγάγει καί τήν λειτουργία ἰδιωτικῶν συμφερόντων Κέντρων Μεταμοσχεύσεων, μέ ὅ,τι ἰδιοτελές αὐτό συνεπάγεται μᾶς ὑποχρεώνει νά προτρέψωμεν τό πλήρωμα τῆς τοπικῆς Ἐκκλησίας, πρός διασφάλισι τῆς ἱερότητος τῆς ζωῆς του νά προβῆ στίς σχετικές δηλώσεις στά ἁρμόδια Κέντρα Ἐξυπηρετήσεως Πολιτῶν (Κ.Ε.Π.) ὅτι δέν συναινεῖ διά τήν ἐφαρμογή σ’αὐτό τοῦ σχετικοῦ Νόμου.
Μέ ὅλη μου τήν ἀγάπη
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ 
+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ»


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/6/13, 11:29 μ.μ.

    Ξέρετε να μας πείτε αν ανακλήθηκε αυτή η Εγκύκλιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιος, που απευθύνεται ΑΝΩΝΥΜΑ σε έναν εκ των διαχειριστών του ιστολογίου και ρωτά:
    "μόνο ο Πειραιώς φταίει; Οι άλλες υπογραφές δεν σας ενόχλησαν; ΄Η είναι κάποιοι φίλοι σας;",
    Σ' αυτόν απαντούμε:
    1. Το κριτήριο για να γράψουμε κάτι δεν είναι το αν είναι φίλος μας. Απόδειξη ότι γράφουμε (για όποιον ξέρει να διαβάζει) και γι' όλους τους άλλους επισκόπους: "Δίπλα σὲ αὐτά, βέβαια, ἐννοοῦνται και τὰ ὀνόματα ὅλων τῶν ὑπολοίπων Ἐπισκόπων που τὴν ἀποδέχτηκαν και τὴν ἔκρυψαν".
    2. Το ότι αναφερόμαστε ειδικά για τον Πειραιώς (και αυτό το έχουμε εξηγήσει πολλάκις) είναι γιατί αυτός μιλά ως αντι-οικουμενιστής, ενώ στην πραγματικότητα "κυνηγά" τους εφαρμόζοντας τον ΙΕ΄ Κανόνα της Εκκλησίας, τους αποκαλεί αιρετικούς, παρερμηνεύει οικτρώς τον Ιερό Κανόνα, επαμφοτερίζει, αλλοιώνει την αγιοπατερική Παράδοση περί απομακρύνσεως από τους αιρετικούς και υμνεί τον αρχηγέτη της παναιρέσεως του Οικουμενισμού Πατρ. Βαρθολομαίο και, γενικά, με την όλη στάση του και τον χαρτοπόλεμο στον οποίον επιδίδεται, "κάνει πλάτες" στον Πατρ. Βαρθολομαίο και δίνει καιρό στους Οικουμενιστές, να επικρατήσουν. Τούτο, επισημαίνει ο Μ. Αθανάσιος αποτελεί μέθοδο των αιρετικών, ώστε να κερδίζεται χρόνος για την επιβολή της αιρέσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O άγιος Πειραιώς, φίλτατοι προβάλλεται από όλους τους Αντιοικουμενιστές και κυρίως από τον Ορθόδοξο Τύπο (ίδετε και τελευταίο φύλλο) ως μπροστάτης στον αντιοικουμενιστικό αγώνα καθώς και στη διόρθωση των κακώς κειμένων μέσα στην διοίκηση της Εκκλησίας, ως ο μόνος επίσκοπος που τα βάζει κυριολεκτικά με όλους, από μασώνους, πολιτικούς μέχρι εβραίους και μουσουλμάνους αλλά όχι με τον αρχηγέτη της αιρέσεως του Οικουμενισμού, τον πατριάρχη Βαρθολομαίο και την «εκλεκτή» συνοδία του, συμπεριλαμβανομένων και των οικουμενιστών της Ελλαδικής Εκκλησίας (Δημητριάδος, Μεσσηνίας, Σύρου κλπ). Συνεπώς μας ενδιαφέρει η επαμφοτερίζουσα στάση του δήθεν αγωνιστού που τα βάζει με όλους και τα πάει καλά με όλους, που ελέγχει τους πάντες κι ανέχεται τους πάντες, που μιλάει και ξιφουλκεί επί παντός επισθητού και βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Είναι δυνατόν άλλα να λέει κι άλλα να κάνει και να ανεχόμαστε αυτή τη διγλωσσία του; Τα δημοσίως γενόμενα δημοσίως και κρίνονται. Οι άλλοι που υπέγραψαν δεν φαίνονται πουθενά, ούτε διεκδικούν τον ρόλο του πρωτεργάτη σε κάποιον αντιαιρετικό αγώνα. Είναι φυσικό και επόμενο να μας είναι απλά αδιάφορο,το τί κάνουν και τί λένε. Όμως αυτός που επάνω του στηρίξαμε τις ελπίδες μας, ότι κάτι καλό θα έβγαινε από τη διάθεσή του για αγώνα και για θυσίες, αυτός βεβαίως και μας ενδιαφέρει, τί ακριβώς ρόλο παίζει και πως κατευθύνει τον όλο αγώνα. Πώς να τον εμπιστευθούμε μετά τα τόσα αντιφατικά που κάνει. Έχει χώρο η διπλωματία και η διγλωσσία στην Εκκλησία του Χριστού ή την βαπτίζουμε οικονομία και δικαιολογούμε ὀλες τις αστοχίες ή τις μεθοδεύσεις του; Συνεπώς ή όλη συμπεριφορά του μας δίνει το δικαίωμα να αναρωτηθούμε, ημέτερος εστίν ή εκ των υπεναντίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.