Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Και η Διακήρυξή σας "Παναγιώτατε" ότι έχουμε τον ΙΔΙΟ "Θεό" με το Ισλάμ, δεν παραπέμπει στην Μασονική ιδεολογία περί ενός Θεού όλων των Θρησκειών; Αλλά και στα Πανθρησκειακά ανοίγματα της Β΄ Βατικανής Συνόδου;


Διαβάσαμε στο ιστολ. "Κατάνυξις"
 
Μετά το "δεν είμαι Οικουμενιστής"
τώρα το "δεν είμαι μασόνος"
από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

 

Μετά το πατριαρχικό μήνυμα από το Φανάρι προς όλους τους Ορθοδόξους, πως δεν προδίδουμε την Ορθοδοξία, δεν είμαστε Οικουμενιστές", έρχεται ένα νέο μήνυμα, πολύ σημαντικό και χαρμόσυνο: "ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, δεν έχει οιανδήποτε σχέσιν με την Μασονίαν".
 

      Ως Ιστολόγιο Κατάνυξις, ελπίζουμε και ποθούμε, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, να αποδείξει και στην πράξη, τόσο ότι δεν συμμετέχει σε οικουμενιστικά δρώμενα όσο και σε μασονικά.
    Πολύ χρήσιμο θα ήταν, κατά την ταπεινή μας άποψη, να θέσει ο Πατριάρχης, το πλαίσιο μέσα στο οποίο κάποιος θα λέγεται Οικουμενιστής και Μασόνος.
     Π.χ. Οι συμπροσευχές με τον Πάπα μέσα σε Ναό Ορθόδοξο ή Παπικό, αποτελούν οικουμενιστική πράξη;
       Και αναλόγως, είναι μασονική συμπεριφορά όταν υπό τις ευλογίες ορθοδόξου μητροπολίτου ή πατριάρχου, λειτουργεί το Τάγμα των Ναϊτών;
      Ενα πλαίσιο και μία ξεκάθαρη οριοθέτηση από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα ήταν πολύ χρήσιμα για κάθε Ορθόδοξο.  

Ὁ κ. Βαρθολομαῖος προσφέρων "Άγιο Κοράνιο"!!!




Ιδού η Πατριαρχική ανακοίνωση (28-11-20130) από τη σελίδα του Πατριαρχείου 

Ἐξ ἀφορμῆς σχετικῶν δημοσιευμάτων, τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον διά τοῦ παρόντος διαψεύδει κατηγορηματικῶς ὅτι ἡ Α.Θ.Παναγιότης, ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος, ἔχει οἱανδήποτε σχέσιν μέ τήν Μασονίαν. 

Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, 

τῇ 28ῃ Νοεμβρίου 2013 

Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου

 

  Σχόλιο (στο ίδιο ιστολόγιο):

Αυτά φαίνεται ότι του τα λένε για να τα πει. Είναι ξένες συμβουλές. Μου θυμίζουν κάτι δηλώσεις των πρωθυπουργών μας. Εδώ όμως δεν χωράνε Image Makers. Αν ήταν πραγματικά "δικά του" κι αν ήθελε να αλλάξει, θα έλεγε κατ'ευθείαν "δεν έχει ο πάπας ιερωσύνη". Μέχρι αυτό το "δεν", παραμένουμε στις θέσεις μας.

4 σχόλια:

  1. Άλλο ένα σχόλιο από "Κατάνυξις": Το ερωτημα ειναι οχι αν ειναι κανεις οικουμενιστης, ουτε εαν ειναι Μασσωνος. Το ερωτημα ειναι εαν ειναι ορθοδοξος! Ποιος υποχρεωνει τον Πατριαρχη να τρεχει σε εβραϊκες συναγωγες παρακαλω;;; Οι Ραββινοι και αρχιραββινοι καλωσοριζουν τον πατριαρχη, ο οποιος και τους ασπαζεται και παιρνει και την ευλογια τους συναμα. Οι Εβραιοι ναι, που σταυρωσαν Τον ΚΥΡΙΟ. Στην Εβραικη Συναγωγη στο East Park της Νεας Υορκης, οι Εβραιοι νομιζουμε οτι δεν χαρηκαν που υστερα απο 2000 χρονια ΚΑΤΕΝΟΗΣΑΝ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΗΝ ''ΠΛΑΝΗ ΤΟΥΣ'' ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΕΣΑΡΚΩΘΗ;;; Η μηπως τα σχεδια τους να φερουν τον Μεσσια τους εμποδιζονται τωρα που ανοιχτηκαν οι θυρες επικοινωνιας;; Και αυτη τη συναγωγη την ειπε και ''ευλογημενη''...''ειναι μεγαλη χαρα ειπε- να εχουμε την δυνατοτητα να επισκεφθουμε αυτη την ευλογημενην συναγωγην του Παρκ-Ιστ,στην καρδια αυτης της υπεροχης πολης''.
    Μεσα σε αυτη τη συναγωγη δεν λατρευεται ο Ιησους Χριστος ....αλλα ο αντιχριστος. Δεν ειναι ευλογημενη Συναγωγη ...αλλα αντιχριστος παρασυναγωγη... ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΟΙ ΟΙκουμενιστες πως η αναγκη του διαλογου ειναι τα σημεια που μας ενωνουν και για τους Εβραιους, οτι εχουμε σημεια που μας ενωνουν ...τις Γραφες τις ιερες [και καλα την Παλαια Διαθηκη] ...μα ο Θεος, εχει αφαιρεσει την Παλαια διαθηκη απο αυτους ...η Π.Δ δεν ειναι πια Γραφη των εβραιων. ''Ιδου αφιεται υμιν ο οικος υμων ερημος'' (Ματθ 23-38).
    Ετσι λοιπον αυτοι αφου ανετρεψαν την Π.Δ, εγραψαν ιδια βιβλο την [ΤΟΡΑ]...ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΛΕΧΘΟΥΜΕ;;;; ΟΙ Εβραιοι εχουν θεο τον διαβολο και μεσσια τους τον αντιχριστο. Τι κοινο μπορει να εχουμε εμεις με αυτους ωστε και να διαλλεχθουμε;;; Λεγει η Γραφη ''Πας ο αρνουμενος τον Πατερα, ουτε τον Υιον εχει'' (Α΄Ιωαν. Β΄ 22-24)· και αλλου ''πολλοι ψευδοπροφηται εξεληξυθασιν εις τον κοσμον. Εν τουτω γιγνωσκε το πνευμα Του Θεου· παν πνευμα ο ομολογει Ιησουν Χριστον ΕΝ ΣΑΡΚΙ ΕΛΗΛΥΘΟΤΑ, ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΣΤΙΝ· και παν πνευμα ο μη ομολογει τον Ιησουν Χριστον εν σαρκι εληλυθοτα, ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΥΚ ΕΣΤΙ. Και τουτο εστιν ΤΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ο ακηκοατε οτι ερχεται και νυν εν τω κοσμω εστιν ηδη'' Α΄Ιωαν. 4, 2-4).
    Η συναγωγη αυτη λοιπον λατρευει τον Αντιχριστο η κανουμε λαθος;;; Αυτοι αρνουνται την ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ...ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΟΤΙ ΗΛΘΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ... Ομαθητης της αγαπης Ιωαννης μας λεγει να μην εισερχομεθα σε τετοιες ψευδεκκλησιες των πονηρευομενων.Με τις συμπροσευχες και τους ασπασμους με τους κακοδοξους ειναι σαν να στεραιωνουμε και να τους στηριζουμε στη λατρεια του Μεσσια τους...
    Ας μην επισκιαζομαστε και εμεις απο τετοιου ειδους δυναμεις αφου αυτοι ειναι αθεοι στην ουσια.π
    Συγχωρειστε με

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/11/13, 9:52 μ.μ.

    Η σοφία του λαού μας λέει, με τα λόγια κτίζω ανώγεια και κατώγεια. Έτσι κι ο Πατριάρχης με τα λόγια μπορεί να παριστάνει την προσωποποίηση της Ορθοδοξίας στην πράξη όμως αποδεικνύεται προδότης της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/1/14, 9:20 μ.μ.

    Πηγαίνετε στην Κατάνυξη να κοιτάξετε νέα δήλωση του π. Αγγελακόπουλου για τον Μεσσηνίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν δεν σας καταλαβαίνω τους Πατριαρχικούς.
    Τον πατριάρχη σας δεν πιστεύετε ?
    Με δυνατή φωνή ΔΗΜΟΣΙΑ το λέει και το επαναλαμβάνει ξανά και ξανά οτι έχει τον ίδιο θεό με τον Πάπα , με τους προτεστάντες , με τους μονοφυσίτες , με τους ραβίνους ,τους ιμάμηδες ,τους βουδιστές .... Μα δεν σας καταλαβαίνω !
    Δεν τον βλέπετε που μαζί τους προσεύχεται σε αυτό το θεό ?
    Δεν σας το φωνάζει ?
    Καταλάβετε το ! Τον ίδιο θεό έχετε !
    Οπως για να μην υπάρχει παρεξήγηση . Αλλος ο θεός σας και ΑΛΛΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ !
    Αλλο θεό έχετε εσείς που με την μνημόνευση είστε ενωμένοι με το Βαρθολομαίο και τα έθνη Και αλλο Θεό έχουμε εμείς που μη μνημονεύοντες τον Βαρθολομαίο είμαστε απο σας χωρισμένοι .
    «Πάντες οι θεοί των εθνών δαιμόνια» (Ψαλμ. 95, 5) και «ότι πάντες οι θεοί των εθνών είδωλα, και ο Θεός ημών ουρανούς εποίησεν». Ετσι για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.