Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Το όραμα των Οικουμενιστών υλοποιείται μεθοδικά, εξ αιτίας της απραξίας και της ανοχής των λεγόμενων αντι-Οικουμενιστών!

Τα περί "χρησίμων ηλιθίων"
μπορεί να έχουν κι άλλη ανάγνωση!


Βοστώνης Μεθόδιος:

«...η Ορθοδοξία και ο ΡΚαθολικισμός
να γίνουν μία Εκκλησία»

Αντί σχολίου του Ιστολογίου Κατάνυξις ένα πολιτικό σχόλιο (κάθε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις, οφείλεται σε “ατυχείς” συνειρμούς):
Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» της νέας τάξης πραγμάτων*
Η πολιτική, λένε, είναι η τέχνη του εφικτού. Δεν λένε, όμως, τι γίνεται στην περίπτωση που αυτή την «τέχνη» την ασκούν ανίδεοι, ερασιτέχνες, ιδεοληπτικοί και λαϊκιστές που εμφορούνται από μικρομεγαλισμό. Δεν λένε τι αποτελέσματα μπορούν να φέρουν τέτοια άτομα αν η τύχη -ή ατυχία- το φέρει και τους ανατεθεί η εξουσία.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΣΤΟΝ «ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ
Θεοδώρου Καλμούκου, Εθνικός Κήρυκας
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος μίλησε αποκλειστικά στον «Εθνικό Κήρυκα» για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πάπα της Ρώμης κ. Φραγκίσκο.
Ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος ήταν επικεφαλής της επίσημης αντιπροσωπείας που εκπροσώπησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην Θρονική Γιορτή της Εκκλησίας της Ρώμης επί τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Τα άλλα δύο μέλη της αντιπροσωπείας ήταν ο Αρχιεπίσκοπος
Τελμησού κ. Ιώβ και ο Πατριαρχικός Διάκονος κ. Νήφων. Ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον Πάπα κ. Φραγκίσκο, ο οποίος του παρέθεσε γεύμα στο Βατικανό όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυξ» την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016.
Απευθυνόμενος ο Πάπας κ. Φραγκίσκος στον Μητροπολίτη κ. Μεθόδιο, είπε: «Σας καλωσορίζω εγκαρδίως στην γιορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Προστατών της Εκκλησίας της Ρώμης. Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και σας παρακαλώ να διαβιβάσετε τη βαθειά ευγνωμοσύνη μου στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και στην Ιερά Σύνοδο για την αποστολή μίας τέτοιας διακεκριμένης αντιπροσωπείας για την Θρονική μας γιορτή».
METHODIOS BATIKANO 1
Φωτογραφία: Fabrizio Ιacovelli
Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» και απαντώντας στην ερώτηση πώς θα περιγράφατε την επίσκεψή σας το Βατικανό, είπε:
«Για μένα ήταν μεγάλη τιμή που αντιπροσώπευσα τον Παναγιότατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Τελμησού κ. Ιώβ και τον Τριτεύοντα Διάκονο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νήφωνα».
Συμπλήρωσε πως
 «δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγα στο Βατικανό, αλλά η πρώτη φορά που πήγα ως αντιπρόσωπος του Πατριάρχου κι ήταν μία καλή εμπειρία για μένα και για την οποία ευγνωμονώ τον Πατριάρχη».
Στην ερώτηση πώς σας υποδέχθηκαν, ανέφερε ότι
«μας υποδέχθηκαν και τους τρεις με πολλή θέρμη, με αγάπη, με καλοσύνη, με ταπεινοφροσύνη μπορώ να πω. Με δέχθηκε κατ’ ιδίαν ο Πάπας και ήταν σαν να μιλούσα σ’ ένα πνευματικό πατέρα και μπορώ να πω σ’ έναν φίλο, δεν ήταν Πάπας προς έναν Επίσκοπο, είμαστε σαν δυο φίλοι μπορώ να σας πω».
Πρόσθεσε πως
«είναι όντως ένας ταπεινός άνθρωπος, εκδήλωσε αρκετές φορές την αγάπη και τον σεβασμό που έχει στον αδελφό του τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, μίλησε με τα καλύτερα λόγια, πολύ θερμά».
METHODIOS BATIKANO 2
Φωτογραφία: Fabrizio Ιacovelli
Όταν τον ρωτήσαμε τι συζητήσατε, ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος, είπε πως
«θα επισκεφθεί την Πολωνία στο τέλος του Ιουλίου και εκεί θα συγκεντρωθούν περί το ενάμισι εκατομμύριο νέοι και μιλήσαμε για τη νεολαία. Του είπα ότι έχετε ευκαιρία να τους κάνετε ιεραποστόλους, να γίνουν ευαγγελιστές και μου απάντησε συμφωνώ μαζί σας έχετε δίκιο κι αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι μας διότι θα πρέπει να αναθέσουμε τις ελπίδες μας στο μέλλον, στα παιδιά. Επίσης συζητήσαμε για τη Λέσβο που πήγαν μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Οτι ήταν η δεύτερη ανθρωπιστική τραγωδία έπειτα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τόνισα ότι η Ορθοδοξία και ο Ρωμαιοκαθολικισμός να γίνουν μία Εκκλησία για να μιλούν για τα σύγχρονα θέματα στη σύγχρονη η κοινωνία ‘εν ενί στόματι και μία καρδία’, πράγμα με το οποίο συμφώνησε ο Πάπας».
Αναφορικά αν συζήτησαν το θέμα το κοινού εορτασμού του Πάσχα, είπε
«όχι δεν μπήκαμε σε τέτοια θέματα. Τον Σεπτέμβριο θα συναντηθούν και πάλι τα μέλη του Θεολογικού Διαλόγου και θα συζητηθούν πολλά θέματα».
Πρόσθεσε πως «δεν συμφωνούν οι Ορθόδοξοι για τον κοινό εορτασμό, εδώ το εμπόδιο δεν είναι οι Καθολικοί, αλλά οι Ορθόδοξοι».
Στην ερώτηση πώς απαντάτε σε κάποιους φονταμενταλιστές οι οποίοι δεν θέλουν ούτε καλημέρα να λέμε οι Ορθόδοξοι στους Ρωμαιοκαθολικούς, είπε πως
«λέγω συνήθως το εξής πως η Ορθοδοξία δεν μπορεί αν συνεχίσει στο μέλλον να είναι αιχμάλωτη σ’ ένα μικρό ποσοστό φονταμενταλιστών».
Όταν τον ρωτήσαμε για τις σκέψεις του για την Μεγάλη Σύνοδο που έγινε πριν μία εβδομάδα στην Κρήτη, απάντησε πως
«όπως είπε και ο ίδιος ο Πάπας ήταν ένα βήμα για την Ορθοδοξία. Είχε επιτυχία η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος διότι συμμετείχαν δέκα από τις Εκκλησίες» 
και τόνισε: «Κακώς η Ρωσία προσπάθησε να τορπιλίσει την όλη προσπάθεια κι εύχομαι ο Οικουμενικός Πατριάρχης να εκπληρώσει το όνειρό του και να συγκαλέσει και πάλι τη Σύνοδο μέσα σε πέντε ή δέκα χρόνια για να συζητήσουν τα όντως δύσκολα θέματα τα οποία αφορούν τον σύγχρονο άνθρωπο».
Στην παρατήρηση ότι η Αντιόχεια ανακοίνωσε πως δεν αναγνωρίζει την Σύνοδο, μήπως είμαστε τελικά ένα σκορποχώρι η Ορθοδοξία,
«έτσι φαίνεται στα μάτια του Πατριάρχη Ιωάννη. Όταν έγινε Πατριάρχης οι εδώ Αντιοχειανοί άλλαξαν στάση στην Σύναξη των Επισκόπων. Εκεί που βαδίζαμε προς μία μελέτη πώς θα είναι η Εκκλησία μετά από πέντε-δέκα χρόνια, έφεραν αντιρρήσεις».
Στην ερώτηση αν η απουσία από την Μεγάλη Σύνοδο των Πατριαρχείων Αντιοχείας, Βουλγαρίας, Γεωργίας και Μόσχας νομίζετε ότι θα δημιουργήσει παρενέργειες και στις Επισκοπικές Συνάξεις και συγκεκριμένα εδώ στην Αμερική, απάντησε
«βεβαίως, περιμένω τον Οκτώβριο που θα πάμε στο Ντιτρόιτ ότι θα έχομε θέματα, θα έχομε πολλά προβλήματα, δεν ξέρω πώς θα τα χειριστεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος. Τι θα πάμε να συζητήσουμε»;
Αυτές τις ημέρες ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος συμμετέχει στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση στο Νάσβιλ του Τενεσί.
Όταν τον ρωτήσαμε τι προσδοκάτε, από την Κληρικολαϊκή, είπε ότι «είναι μία ευκαιρία για τον Αρχιεπίσκοπο να ενθαρρύνει τον κόσμο για εσωτερική ιεραποστολή».
Και τόνισε: «Έχομε ανάγκη από εσωτερική ιεραποστολή, να μην δίνουμε έμφαση μόνο στην εξωτερική ιεραποστολή, αλλά πρέπει να ξαναβρούμε τον κόσμο μας ο οποίος για τον άλφα ή βήτα λόγο ζει εκτός Εκκλησίας. Παραμένουν μεν Ορθόδοξοι αλλά δεν την ζουν την Ορθοδοξία».
* ΘΕΜΑ, Βασίλης Στεφανακίδης 11/04/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.