Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Το επισκοπικό δικαστήριο της ντροπής, στη Μητρόπολη Ναυπάκτου.

«Αστακός» η Μητρόπολη Ναυπάκτου για το επισκοπικό δικαστήριο

«...Θα γράψει μελανή ιστορία ο μητροπολίτης»



Δεν εμφανίστηκε ο «κατηγορούμενος» π. Θεολόγος Μακρής
Στην Μητρόπολη Ναυπάκτου ήταν σήμερα το προγραμματισμένο  επισκοπικό δικαστήριο, εναντίον του

Θεολόγου Μακρή, μοναχού της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου.
Ο «κατηγορούμενος» κληρικός δεν εμφανίστηκε, και η διαδικασία προχώρησε κεκλεισμένων των θυρών!
Μετα την άρνηση του επισκοπικου δικαστηρίου, στις 5.10 μμ στη μητρόπολη Ναυπακτου να παραλάβει ψήφισμα πολιτών, το ψήφισμα θυροκολλήθηκε στην εισοδο των γραφείων της μητρόπολης.


Το κτίριο είναι αυτή την στιγμή περικυκλωμένο απο περιπολικά της αστυνομίας.

Δείτε αναλυτικά το ψήφισμα που υπογράφουν οι Ενεργοί Πολίτες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί:

Ψήφισμα Ενεργών Πολιτών Ναυπάκτου
Ναύπακτος 28 Μαρτίου 2017
Προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου          {Κοινοποιούμενο Δημόσια, και στις Αρχές}.
Έχοντας έννομο συμφέρον, για τα όσα δημόσια γίνονται που μας αφορούν, ως χριστιανούς και πολίτες, υποβάλλουμε δημόσια το παρόν Ψήφισμα:
Ζητούμε, όπως σταματήσει άμεσα κάθε ενέργεια πειθαρχικής δίωξης που στρέφεται εναντίον του ναυπάκτιου Αρχιμανδρίτη κ. Θεολόγου Μακρή.
Διαμαρτυρόμαστε για την συνεχιζόμενη συστηματική τακτική της πειθαρχικής δίωξης των ιερομονάχων του μοναστηριού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Ναυπάκτου, εκ μέρους του μητροπολίτη. Η τακτική αυτή, προσβάλλει τον ναυπακτιακό λαό.
Ζητούμε τον σεβασμό του θεσμού του αυτοδιοίκητου για όλα τα κοινόβια μοναστήρια της περιοχής μας. Τα Μοναστήρια δεν είναι Ενορίες.
Κάθε Κοινοβιακή Ιερά Μονή, όπως και η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου είναι διακριτά Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου Δικαίου. Ζητούμε να σταματήσει η παρενόχληση των μοναχών, και να σταματήσει η τακτική – «εφεύρεση κανονικών παραπτωμάτων», από μέρους του μητροπολίτη Ναυπάκτου.
Το παρόν να επιδοθεί και στη συνεδρίαση του επισκοπικού δικαστηρίου, στη Μητρόπολη Ναυπάκτου, ώρα 5μμ


Ενεργοί Πολίτες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί

Πηγή: npress.gr

 Το επισκοπικό δικαστήριο της ντροπής, στη Μητρόπολη Ναυπάκτου. 28 Μαρτίου 2017.


 Τα συμφέροντα και το "Δίκαιο του ισχυρού", καλά κρατούν στην αυλή του μητροπολίτη Ναυπάκτου.

Το
 μοναστηριακό αυτοδιοίκητο, ως προαιώνιος θεσμός, ταράσσει τα λιμνάζοντα νερά, και είναι δυσβάστακτο για την ασύδοτη εξουσία.

Δεκάδες τα αστυνομικά όργανα (με τίνος εντολή άραγε
; και με τίνος δαπάνη;) στην απόλυτη υπηρεσία ενός κληρικού, για να "κοιμάται" ήσυχος, όταν ασύστολα, καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Φοβήθηκαν οι
 "ιεροδικαστές" του μητροπολίτη,  5 η ώρα, το απόγευμα, (28 Μαρτίου) και αρνήθηκαν να παραλάβουν το "ψήφισμα", μια κόλα χαρτί, που έλεγε τα αυτονόητα και για ένα μαθητή του γυμνασίου!

Ένα είναι σίγουρο, πως όπως πάει το πράγμα, θα γράψει μελανή ιστορία ο μητροπολίτης, που θέλει να βάζει το μακρύ χέρι του, εκεί που δεν του επιτρέπει ούτε η νομοθεσία, ούτε οι ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας, αλλά ούτε και η χριστιανική ηθική.
 

-Η υπάρχουσα φασιστική τακτική των εκκλησιαστικών ιεροδικείων, βασίζεται στο νόμο 5383/του 1932, που τον κρατούν ακόμα ζωντανό, τέτοιες προβληματικές προσωπικότητες στη δημόσια ζωή του τόπου μας.

Απ' ότι φαίνεται
 μοναδική ελπίδα είναι, ο Χωρισμός Κράτους Εκκλησίας, στην Ελλάδα της παρακμής, που η κρατική εκκλησιαστική διοίκηση με τέτοιες μεθόδους κρατάει τον κοσμάκη στο σκοτάδι, και κυνηγάει ιερείς λεβέντες και άμεμπτους, όπως ο Αρχιμ. κ. Θεολόγος Μακρής, (ναυπάκτιος κοινοβιάτης ιερομόναχος, που εγκαταβιώνει στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος, Σκάλας Ναυπάκτου). 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ δημόσια
 την καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου από τον μητροπολίτη Ναυπάκτου και τα όργανά του, κατά την διαδικασία των "ιεροδικείων" που στήνουν, που δεν έχουν δικονομία, αλλά κάνει ο καθένας ότι θέλει, χωρίς έλεγχο. 

Που δεν έχουν δικάσιμους, και που ότι ώρα και μέρα ή νύχτα αποφασίζουν, συνέρχονται
 για να "δικάσουν" όποιον επιλέξουν ως κατηγορούμενο, γινόμενοι οι ίδιοι καταγγέλλοντες και δικαστές.

Που έχουν αναλφάβητους περί τα νομικά, ιερείς,
 για να παριστάνουν τον δικαστή.

Που δεν δέχονται μάρτυρες υπεράσπισης, αλλά μόνο μάρτυρες κατηγορίας, που είναι συνήθως αδαείς, και επιλεγμένοι και "στημένοι" απ το ίδιο το σύστημα.

Που συνεδριάζουν χωρίς ακροατήριο, αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Που χρησιμοποιούν τα χρήματα των πιστών πολιτών,
 για να πολεμήσουν ένα κληρικό που δεν έχει χρήματα λόγω του ότι είναι εθελοντής, άμισθος ιερομόναχος, χωρίς να του παρέχουν καμιά νομική υποστήριξη!

Που στήνουν κατηγορίες ψευδείς, αβάσιμες, αναιτιολόγητες, και δεν προσφέρουν καμία εγγύηση στους κατηγορουμένους, περί
 μιας δίκαιης δίκης.

Καταγγέλλω τέλος, τα ελληνικά εκκλησιαστικά "δικαστήρια", ως αναχρονιστικά, και ως επικίνδυνα για την ελληνική Δημόσια Τάξη.
 

Κατήντησαν να εξαιρούνται από την ευρωπαϊκή φιλελεύθερη νομική παράδοση και έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με το σύγχρονο φιλελεύθερο Σύνταγμα της χώρας, που εγγυάται
 μια δίκαιη δίκη και ισονομία για όλους τους πολίτες. Και επίσης έρχονται σε σύγκρουση και με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.


«Αστακός» η Μητρόπολη Ναυπάκτου για το επισκοπικό δικαστήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.