Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Αθλιότης αθλιοτήτων!

Αποκαλύψεις για το πρόσφατο συνέδριο στη θεολογική του ΑΠΘ “Αθηναγόρας και Οικουμένη!” (BINTEO)


Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης


Το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι από κοινού εργασία των δύο Ιστολογίων μας, του Ιστολογίου “κατήχησις” και της Ιστοσελίδας “κατάνυξις”. Πρόκειται για την αντίδραση που οργανώθηκε κατά του οικουμενιστικού και πονηρού συνεδρίου στη Θεολογική του ΑΠΘ για τον πατριάρχη Αθηναγόρα, τη διανομή ενός ενημερωτικού φυλλαδίου της συνάξεως Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών για τον οικουμενιστή και Μασόνο Πατριάρχη και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν.

katanixis και katihisis: Είναι ιδιαίτερη τιμή μας να φιλοξενούμε αποκλειστικά τις μαρτυρίες της ομάδας Ορθοδόξων Χριστιανών που παραβρέθηκαν στην έναρξη του Συνεδρίου παρωδία: “Αθηναγόρας και Οικουμένη” και μοίρασε το Ορθόδοξο φυλλάδιο (εδώ) απάντηση στην επιχειρούμενη αγιοποίησή του.  Εμείς σαν Ορθόδοξες διαδικτυακές ιεραποστολικές παρουσίες, από την πρώτη στιγμή ασκήσαμε έντονη κριτική για το συγκεκριμένο συνέδριο, στοχεύοντας ιδιαιτέρως στη στάση των Μητροπολιτών Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, που ξεσήκωσε κύμα διαμαρτυριών αναγνωστών και φίλων μας. Η στάση μας ενέπνευσε και μια πλειάδα αρθρογράφων που στήριξαν με τη γραφίδα τους, προς δόξαν Θεού την αλήθεια περί του προσώπου του Πατριάρχου Αθηναγόρου και τη σχέση μασονίας και οικουμενισμού. Αποτέλεσμα των διαμαρτυριών μας ήταν να υπαναχωρήσουν οι δύο Μητροπολίτες και να μην παραστούν στο συνέδριο.
Σαν επιστέγασμα της δίκαιης, πατερικής και Ορθόδοξης αντίδρασης, ήρθε η συγγραφή του φυλλαδίου από τη “Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών” και η διανομή του στην έναρξη του συνεδρίου.
Παρακάτω καταγράφουμε τις μαρτυρίες της ομάδας των απλών ανωνύμων πιστών που αντιμετώπισαν πρόσωπο με πρόσωπο τον τύφο και την αμετανοησία της πλάνης των οικουμενιστών πανεπιστημιακών δασκάλων, που ευτυχώς απευθύνονται σε ένα εξαιρετικά συρρικνωμένο ακροατήριο, σε μια θεολογίζουσα ελίτ,

«Γράψτε τα παιδιά σας στο Ορθόδοξο Θρησκευτικό μάθημα στα ευρωπαϊκά σχολεία»!

               Βελγίου Αθηναγόρας 





Δ.Π.:  Τώρα ...σωθήκαμε!  Ορθόδοξη διδασκαλία από δασκάλους …Οικουμενιστές! Θὰ διδάξει ὀρθόδοξα αὐτός,  ποὺ στὴ χειροτονία του παρευρέθηκαν, ὄχι μόνο Καρδινάλιοι,  ἀλλὰ καὶ βουδιστές! Αὐτὸς ποὺ καταφίλησε τὸ χέρι τοῦ Πάπα! (Δεῖτε  τὶς φωτογραφίες)

Να εγγράψουν τα παιδιά στο ορθόδοξο θρησκευτικό μάθημα που διδάσκεται στα ευρωπαϊκά σχολεία καλεί ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας, που τονίζει τον κίνδυνο απώλειας του δρόμου προς τον Θεό.


Το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου αναφέρει:
   Σε όλα τα Ευρωπαϊκά Σχολεία διδάσκεται το ορθόδοξο θρησκευτικό μάθημα. Γράψτε για τα παιδιά σας μέχρι το τέλος Απριλίου 2018 (τελική προθεσμία εγγραφής ή αλλαγής από άλλο μάθημα) στο ορθόδοξο θρησκευτικό μάθημα για να μάθουν την ορθόδοξη πίστη και παράδοσή μας από την νέα σχολική χρονιά που αρχίζει τον μήνα Σεπτέμβριο 2018.
     Τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας και το μέλλον της Εκκλησίας μας. Σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς και οι κίνδυνοι παραμονεύουν παντού, ας δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να μάθουν την ορθόδοξη πίστη για να κρατηθούν στον δρόμο του Χριστού και της ορθόδοξης παράδοσής μας. Ας μην χάσουμε αυτή την ευκαιρία.
Πάσχα 2018.


† Ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας,
Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου
Πηγή


Καρδινάλιοι και Βουδιστής στην χειροτονία Αθηναγόρα!

Ὁ Ἀθηναγόρας με Ζηζιύλα και λοιπούς αιρετικούς!

Ο "ορθόδοξος" Αθηναγόρας καταφιλεί το χέρι του Πάπα!

Αυτοί οι άνθρωποι (Ιεράρχες και πολιτικοί μας κοροϊδεύουν). --Καθημερινώς το καταλαβαίνουμε, αλλά και καθημερινώς τους ανεχόμαστε!

Νέα παρέμβαση Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά:

«Καταλήξαμε με την εκκλησία σε κάτι κοινό


– Ακραίοι Ιεράρχες διαφωνούν τι να κάνουμε»

-Αν δεν είναι ανάγκη τώρα για έκτακτη Ιεραρχία τότε πότε;

Φωτιά βάζουν οι νέες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για τα Θρησκευτικά. Σε συνέντευξή του ο Κώστας Γαβρόγλου στο «news 247» είπε μεταξύ άλλων σχετικά με το φλέγον θέμα του μαθήματος πως “εκσυγχρονίζουμε το περιεχόμενο”, ζήτησε “να μην φοβόμαστε τις συναινέσεις, να ζούμε με τις διαφορές μας” και για τις σχέσεις με την Εκκλησία τόνισε πως “δεν μισούμε ο ένας τον άλλον”.
Ιδιαίτερη εντύπωση πάντως έκανε η θέση του πως “στον δημόσιο λόγο παίρνουν δημοσιότητα οι ακραίες φωνές” και πως ακραίοι Ιεράρχες διαφωνούν τι να κανουμε” όπως είπε χαρακτηριστικά.
Διευκρίνισε πως και για την νεά σχολική περιοδο θα ισχύσει ο

Τρελά πράγματα! Δημοσιεύουν γνώμες Γερόντων που λέγουν ότι ο Οικουμενισμός είναι αίρεση, και κοινωνούν με τους Οικουμενιστές!!! --Τότε γιατί τα δημοσιεύουν;

 Ρουμάνοι Γέροντες εναντίον του Οικουμενισμού (βίντεο).


Πατήρ Δημήριος Στανιλοάε (1903 – 1993)


Δεν είμαι υπέρ του Οικουμενισμού. Ο Ιουστίνος Πόποβιτς, ένας Σέρβος, είχε δίκιο ονομάζοντάς τον παναίρεση της εποχής μας. Θεωρώ τον οικουμενισμό προϊόν της Μασονίας. Σχετικοποιεί την Αλήθεια και την αληθινή Πίστη. Γιατί να μείνω μαζί με εκείνους που έκαναν τις γυναίκες ιέρειες, με εκείνους που δεν νυμφεύονται (αγαμία κλήρου), με τους ομοφυλόφιλους στην Αμερική και την Αγγλία;

Γέρων Γεώργιος Κάλτσιου (1925 – 2006)


Η Οικουμενική Κίνησις ξεκίνησε από δυνάμεις που αποσκοπούν στην ισοπέδωση των θρησκειών και των εθνών. Είναι μία προσπάθεια που προωθεί η Μασονία εδώ και καιρό. Είμαι εναντίον του Οικουμενισμού και τον θεωρώ την μεγαλύτερη αίρεση του αιώνα μας. Δεν είμαι σίγουρος εάν το γνωρίζετε, η Εκκλησία της Σερβίας έκανε αίτημα αποχώρησης από την Οικουμενική Κίνηση (ΠΣΕ) και έως τώρα οι εξής Εκκλησίες έχουν ήδη αποχωρήσει: η Εκκλησία της Σερβίας, η Εκκλησία της Γεωργίας και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.* Πιστεύω ότι καλά θα κάνουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τον Οικουμενισμό που προσπαθεί να ισοπεδώσει τις θρησκείες στο χαμηλότερο πνευματικό επίπεδο και ειδικά να καταστρέψει την Ορθοδοξία.
(πάλι στο ίδιο βίντεο αργότερα)
Ερώτηση: Τι πιστεύετε για τον Οικουμενισμό και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα;
π. Γεώργιος Κάλτσιου:  Ο Οικουμενισμός, όπως λένε και οι Έλληνες, είναι η μεγαλύτερη αίρεση του αιώνα μας. Και είναι. Διότι έρχεται με κάποιες φουσκωμένες ιδέες: να

Η νέα "εκκλησία" είναι κι εδώ! --Οικουμενιστές, Παπικοί και "ευσεβείς ορθόδοξοι" του Πειραιώς συγκοινωνούντες και συλλειτουργούντες!


    «εὐσεβὴς» ἀντι-Οικουμενιστὴς κ. Σεραφεὶμ τῆς «Κατάνυξις» καὶ τοῦ π. Νικολάου Μανώλη, ἀπέστειλε τον αρχιμανδρίτη του Τύχωνα στην Σύρο, ὅπου «τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, συμπαραστατουμένου από Εφημερίους της νήσου και του Αρχιμ. π. Τύχωνος από τον Πειραιά, με την παρουσία του Επισκόπου των ΡΚαθολικών Σύρου, Σεβ. κ. Πέτρου»!



 Η Σύρος εόρτασε την ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου (Φώτο)

Η νέα "εκκλησία"!!!

Η (ανα)διαμόρφωση της κοινωνίας μέσω του Οικουμενισμού

Μᾶς ἐστάλη ἀπὸ Δ.Π.

Ο Βολταίρος είχε πει, όταν σε μία κοινωνία υπάρχει μία θρησκεία υπάρχει καταπίεση, όταν υπάρχουν δύο εμφύλιος πόλεμος, όταν υπάρχουν τριάντα, σαράντα θρησκείες ειρήνη και ανεκτικότητα. 


Έτσι ενώ οι δικοί μας «ευσεβείς» ιερείς διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι αγωνίζονται για την πίστη, οι Οικουμενιστές προχωρούν ακάθεκτοι στην διαμόρφωση της νέας κοινωνίας και στον αναμόρφωση των ανθρώπων.
Η Εργασιακή Ομάδα Εκκλησιών (ACK) της Γερμανίαςδιοργανώνει στις 27 και 28 Απριλίου ημερίδα με θέμα: Η διαμόρφωση της κοινωνίας μέσω της πίστεως. Στην ημερίδα αυτή θα συζητηθεί ο ρόλος των θρησκειών στην διαμόρφωση της κοινωνίας. Φυσικά οι δικοί μας δεν αφήνουν την ευκαιρία «να διαδώσουν την Ορθοδοξία». Δεν υπάρχει πιο λυπηρό θέαμα από τις παρακάτω φωτογραφίες:


                                                                               Δ.Π.